Zelf piano verplaatsen in huis? | Gebruik teflon sokkels! - Piano's Verhulst

Zoeken

Zelf piano verplaatsen in huis?

Piano verplaatsen met teflon sokkels

Wil je zelf jouw piano of vleugel verplaatsen op parket, laminaat of natuursteen? Dan wil je natuurlijk geen krassen!
Teflon sokkels kunnen hierbij helpen.

We krijgen regelmatig de vraag hoe je zelf een piano in huis kan verplaatsen.
De meeste piano’s en vleugels beschikken immers over wieltjes. Maar deze zijn erg klein in verhouding tot het grote en zware meubel. Daarom rollen de meeste wieltjes erg stroef. In het ergste geval trekken ze een spoor in je parket of vloer van natuursteen…

Met teflon sokkels kan je dit vermijden!

Piano verplaatsen binnenshuis tips
Buffetpiano op 4 teflon sokkels

Bij ons in de winkel staan zo goed als alle piano’s en vleugelpiano’s op teflon sokkels. De piano’s worden immers vaak verplaatst: om een andere opstelling te creëren in onze toonzaal of om te poetsen onder en achter de piano’s.

Hoe plaats je deze sokkels gemakkelijk onder je piano?

Je bent hiervoor het best met 2 personen.
De ene persoon tilt de ene helft van de piano enkele centimeters omhoog. De tweede persoon zit op de knieën en schuift meteen een sokkel onder het wiel. Dit proces herhaal je totdat alle sokkels geplaatst zijn.
Vervolgens kan je de piano verschuiven. Let op dat je de piano niet doet kantelen! Hoe hoger je de piano vasthoudt, hoe gemakkelijker deze kan omvallen. Hou de piano dus met 2 personen vast ter hoogte van het klavier en aan de handgreep aan de achterkant van de buffetpiano.

Zelf piano of vleugelpiano verplaatsen: hoeveel sokkels?

In onze webshop kan je teflon sokkels per stuk aankopen.
Je hebt er immers minder nodig voor een vleugel dan voor een buffetpiano.

Voor een vleugelpiano heb je 3 sokkels nodig. Onder elk wiel plaats je er 1.
Voor een akoestische piano met 4 wielen heb je er dan 4 nodig.
Maar niet alle buffetpiano’s hebben 4 wielen, denk maar aan bijvoorbeeld digitale piano’s of de Yamaha b1. Ook dan heb je 4 sokkels nodig.

Dan plaats je de sokkels net voorbij of op de hoek. Controleer steeds de stabiliteit van de piano en verschuif de sokkel indien nodig wat meer naar voor of naar achter.

Stel dat het verplaatsen van de buffetpiano of vleugelpiano toch te complex lijkt, dan kan je overwegen om professionele hulp in te schakelen.


In de provincie West-Vlaanderen voorzien we regelmatig momenten waarbij instrumenten kunnen verplaatst worden door onze professionele medewerkers. Stuur ons een mailtje (info@pianosverhulst.be) met een beschrijving van de situatie (graag aangevuld met enkele foto’s) en het adres waar de piano zich bevindt. Wij bekijken vervolgens in onze agenda wat op korte termijn mogelijk is.


Woon je niet in West-Vlaanderen maar heb je nood aan professionele hulp bij het verplaatsen of verhuizen van je piano? Neem dan eveneens contact op, we helpen je graag verder bij je zoektocht naar een geschikte partner!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 jaar Piano's Verhulst

30 jaar Piano’s Verhulst

Van een kleine winkel in hartje Poperinge tot een eigen toonzaal met atelier en magazijn en alles ertussenin… Piano’s Verhulst heeft de voorbije 30 jaar niet stilgezeten! Bart Verhulst, pianist en pianodocent aan de Kunstacademie in Poperinge en Ieper, startte 30 jaar geleden het bedrijf Piano’s Verhulst op. Hij was immers gedreven om pianomuziek en …


Lees meer
Onze winkel is open op zaterdagnamiddag in september!

In september open op zaterdagnamiddag!

Een piano huren of huurkopen? Ga je voor een akoestische, hybride of digitale piano? Wil je liever een witte digitale piano of ben je op zoek naar een klassieke huiskamerpiano in zwart hoogglans? We helpen je graag op weg! Dan kan je in september ook in onze toonzaal langskomen op zaterdagnamiddag van 13u30 tot 17u. …


Lees meer

Zomervakantie 2022

Piano’s Verhulst blijft tijdens de maanden juli en augustus steeds open op afspraak. Check onze beschikbaarheid via onze online agenda en boek tijdens de zomervakantie een afspraak wanneer het jou het beste past! De toonzaal sluit even de deuren vanaf donderdag 21 juli tot en met zaterdag 30 juli 2022. We wensen je een fijne …


Lees meer