Zoeken

Een piano herstellen – een piano restaureren

piano herstellen piano restaureren dries verhulst

Een piano herstellen of restaureren

Voelt het klavier van je piano soms stug aan? Blijft de stemming niet lang stabiel of hoor je iets meetrillen?
Misschien is het tijd voor een grotere onderhoudsbeurt en kunnen we je piano meenemen naar ons atelier om hier en daar wat te herstellen. Oude piano’s en vleugelpiano’s van vooraanstaande merken of instrumenten die een grote emotionele waarde hebben, kunnen we ook restaureren en opnieuw in hun oorspronkelijke kracht zetten.

Een piano of vleugelpiano vraagt minder onderhoud dan de meeste andere instrumenten. Naast het reinigen van het meubel en het klavier, is het vooral belangrijk dat het instrument niet blootgesteld wordt aan sterke schommelingen van temperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan te wijten zijn aan vloerverwarming of misschien staat het instrument op een te zonnige locatie?

Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen voor herstellingen, onderhoud, restauratie en revisie van jouw piano of vleugelpiano.

Piano herstellen of restaureren? Ontdek onze mogelijkheden!

piano herstellen vleugelpiano dries verhulst

Piano herstellen – onderhoud

Een piano of vleugelpiano heeft regelmatig een onderhoud nodig zodat alle meer dan 10.000 bewegende onderdelen moeiteloos op elkaar blijven inspelen.
Vaak kunnen kleine herstellingen tijdens een stembeurt verholpen worden. Zo hoeven we het instrument niet meteen mee te nemen voor bijvoorbeeld het vervangen van een gesprongen snaar of om een vastzittende toets weer soepel te laten lopen.
Zijn er echter onderliggende problemen, dan bekijken we hoe we deze situatie het best kunnen aanpakken. Soms kan dit, mits een bijkomende afspraak, toch ter plaatse uitgevoerd worden. Soms is het beter om het instrument even mee te nemen naar ons atelier om daar de herstellingen te realiseren.

Vraag vrijblijvend een offerte!

restauratie van een vleugelpiano

Piano reviseren

Oude piano’s van vooraanstaande merken of instrumenten met een grote emotionele waarde kunnen opnieuw als vanouds klinken. Dan spreken we over het restaureren of reviseren van een piano of vleugelpiano.
Wat er precies moet gebeuren tijdens zo’n restauratie hangt onder meer af van de leeftijd en de conditie van het instrument.

Wil je weten wat de prijs zou zijn voor een restauratie van jouw piano of vleugelpiano?
Stuur ons een mail en vermeld hierin zeker het merk van de piano en het serienummer, alsook enkele foto’s van de binnen- en buitenkant van het instrument.

Vraag vrijblijvend een offerte!

piano meubel reviseren vleugelpiano dries verhulst

Pianomeubel restaureren

Ook het meubel van de piano kan in de oorspronkelijke staat hersteld worden.

Instrumenten die afgewerkt zijn in polyesterlak kunnen al heel snel fijne krasjes vertonen. We kunnen deze krasjes gemakkelijk verwijderen door het instrument opnieuw te polijsten. Ook wanneer er hier en daar wat lak afgebroken is, kunnen we dit doorgaans goed herstellen.

Sommige piano’s en vleugels zijn gepolitoerd met schellak. Dit is een erg kostbare en kwetsbare afwerking. Wanneer het instrument opnieuw dient gepolitoerd te worden, kunnen wij hier ook voor instaan.

Vraag vrijblijvend een offerte!

Maak je liever telefonisch een afspraak, of snel wat info vragen? Bel ons op +32 (0) 57 33 41 89 We zijn altijd telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 9u00 tot 18u00.
We leggen de agenda’s samen en plannen zo snel mogelijk een afspraak.

Uiteraard kan je ook een e-mail sturen. Heb je een algemene vraag of wil je via deze weg een afspraak inplannen? Stuur je mail naar info@pianosverhulst.be
Geef vooral ook je telefoonnummer mee. Soms is een probleem of vraag sneller beantwoord per telefoon.

Op woensdagnamiddag, vrijdag en zaterdagochtend is de toonzaal open. Andere dagen zijn mogelijk na afspraak. Maak hier je Routebeschrijving aan.

Piano’s Verhulst
Europalaan 1B-1
B-8970 Poperinge

 

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1