Zoeken

Mijn piano stemmen

Vleugel piano stemmen door Dries Verhulst

Plan zelf jouw stemafspraak in!

Wil je je piano laten stemmen?
Ben je op zoek naar een pianostemmer voor je piano of vleugelpiano?

Plan zelf je afspraak in!

Wanneer we je aanvraag hebben ontvangen, wordt je afspraak per mail nog door ons bevestigd. Mocht onze tool namelijk een foutje gemaakt hebben in de planning, kunnen we dit nog communiceren.
De dag vóór je afspraak sturen we je een automatische herinneringsmail.

Na de stembeurt krijg je jaarlijks, of sneller als je dat wil, een herinnering om een nieuwe afspraak in te plannen.
Zo hoef je niet zelf te bij te houden wanneer de piano het laatst werd gestemd.

VvPN logo - piano stemmen dries verhulst gecertificeerd pianostemmer

Mijn piano stemmen

Een akoestische piano of vleugel ontstemt omwille van diverse factoren. Naast de intensiteit in gebruik hebben ook de relatieve luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen een sterke invloed. Om je instrument in optimale conditie te houden, raden wij aan om je piano of vleugel minstens één keer per jaar te laten stemmen. Indien je dagelijks of intensief speelt, adviseren we om de piano minstens tweemaal of meer per jaar te laten stemmen.

Piano’s Verhulst komt langs aan huis op een moment dat voor jou past en stemt de piano op een professionele manier op het gehoor. Dries Verhulst is gediplomeerd pianotechnicus en behaalde het certificaat van pianostemmer. Dit certificaat wordt enkel toegekend na het afleggen van een examen pianostemmen op concertniveau. Jouw piano zal dus op een piekfijne manier gestemd worden met veel respect en liefde voor het instrument.

Piano stemmen na verhuis

Wanneer je piano of vleugel net verhuisd is, moet het instrument even wennen aan de nieuwe luchtvochtigheid. Hierdoor is het beter om je piano 6 tot 8 weken na de verhuis te laten stemmen.

Oude piano laten stemmen

We kunnen een oude piano meestal stemmen als deze in redelijke staat is. Dit betekent voornamelijk dat de piano geen bovendemper mag hebben.
Twijfel je? Stuur ons dan enkele foto’s van het meubel en van de stempennen (foto vanaf de bovenklep).

Piano stemmen in Ieper
VvPN logo - piano stemmen dries verhulst gecertificeerd pianostemmer

Veelgestelde vragen:

Hoeveel kost het stemmen van een piano of vleugel?

Voor het stemmen van een piano of vleugel piano die in goed onderhouden staat verkeert, rekenen we vanaf 1 januari 2024 115 euro voor een standaard stembeurt ter plaatse. Daarnaast is er een verplaatsingskost van 1,14 euro per km enkele rit voor een adres in de provincie West-Vlaanderen (dus enkel de heenreis wordt aangerekend) op basis van het aantal kilometers vanaf Europalaan 1b-1 te Poperinge. Deze prijs is voor elke klant verschillend en wordt dus steeds vermeld bij de bevestiging van de afspraak.
Indien je je (vleugel)piano graag door Dries wil laten stemmen, maar buiten de provincie West-Vlaanderen woont, zal Gazelle geen data voorstellen. Je kan wel contact met ons opnemen via info@pianosverhulst.be om te kijken wat haalbaar is. Voor stembeurten buiten de provincie West-Vlaanderen worden zowel de heen- als terugreis aangerekend aan 1,14 euro per km.

Wanneer kan ik mijn piano laten stemmen?

Wij stemmen je piano bij je thuis op afspraak van maandag tot en met vrijdag tijdens de kantooruren (tot 17u30). Na 17u30, in het weekend en op feestdagen kan uiteraard ook. Daarbij gelden wel afwijkende tarieven.
Je hoeft zelf niet aanwezig te zijn bij het stemmen; als iemand de piano stemmer kan ontvangen, is dit voor ons voldoende.

Hoe lang duurt het stemmen van een piano?

Een stembeurt op het gehoor voor een piano of vleugel in goede staat duurt meestal één uur. Als de (vleugel)piano lange tijd (bijv. meer dan 2 jaar) niet werd gestemd, is er meer tijd nodig.
Kleine herstellingen vragen soms ook extra tijd. Dit wordt gerekend aan 78,65 euro (incl. btw) per uur.

Hoe kan ik betalen na het stemmen?

Je kan na de stembeurt zonder meerkost betalen met Bancontact of Payconiq (onze voorkeur) of cash.

Kan ik mijn stembeurt annuleren?

Ben je plots verhinderd? Geen probleem, dat kan gebeuren!
Annuleer of verplaats dan zeker tijdig je afspraak door Piano’s Verhulst te bellen via 057 33 41 89 of te mailen naar info@pianosverhulst.be.
Voor stembeurten die tot 24u vóór het plaatsvinden van de afspraak worden geannuleerd, worden de verplaatsingskosten en een kwartier werk steeds aangerekend.

Hoe vaak moet je een piano stemmen?

Een vleugelpiano of buffetpiano wordt best twee keer per jaar gestemd: bijv. in de lente en in de herfst. Eén keer per jaar is het absolute minimum.
Wanneer een (vleugel)piano regelmatig gestemd wordt, blijft de klank langer stabiel. Bovendien worden kleine mankementen sneller opgemerkt én hersteld.
Het stemmen van een piano kan je dus ook zien als een (half)jaarlijks onderhoud wat de waarde van je instrument zeker ten goede komt!

Tips voor een vlotte stembeurt

  • Zorg voor een vrije doorgang en ruimte bij de piano.
  • Zorg dat de bovenklep volledig vrijgemaakt is en dat er geen partituren of fotokadertjes meer op liggen.
  • Stemmen van de piano gebeurt uitsluitend op het gehoor en vraagt een grote concentratie van de pianostemmer. Vermijd achtergrondgeluid zoals radio, spelende kinderen, gesprekken, schoonmaken…
  • Afrekenen met Payconiq werkt snel en veilig. Installeer bij voorkeur de app op je smartphone.

Hoe kan ik mijn piano onderhouden tussen twee stembeurten door?

Maak je liever telefonisch een afspraak, of snel wat info vragen? Bel ons op +32 (0) 57 33 41 89 We zijn altijd telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 9u00 tot 18u00.
We leggen de agenda’s samen en plannen zo snel mogelijk een afspraak.

Uiteraard kan je ook een e-mail sturen. Heb je een algemene vraag of wil je via deze weg een afspraak inplannen? Stuur je mail naar info@pianosverhulst.be
Geef vooral ook je telefoonnummer mee. Soms is een probleem of vraag sneller beantwoord per telefoon.

Op woensdagnamiddag, vrijdag en zaterdagochtend is de toonzaal open. Andere dagen zijn mogelijk na afspraak. Maak hier je Routebeschrijving aan.

Piano’s Verhulst
Europalaan 1B-1
B-8970 Poperinge

 

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1