Zoeken

Over Piano’s Verhulst

Over Piano's Verhulst - Dries Verhulst en Hanneleen De Seranno

Sinds 1993 is Piano’s Verhulst een familiebedrijf waar startende tot professionele pianisten terecht kunnen
voor het kopen, huren, restaureren, reviseren, herstellen en stemmen van een (vleugel)piano.

Gedreven door pianomuziek en zijn persoonlijk engagement om piano spelen toegankelijk te maken voor iedereen, startte Bart Verhulst, pianist en pianodocent, het bedrijf Piano’s Verhulst op in Poperinge. Als geen ander wist hij welke piano’s nodig waren voor jonge, beginnende pianisten. Zo ging hij op zoek naar betaalbare piano’s en vleugelpiano’s en legde zich ook toe op het stemmen ervan.

Zijn zoon Dries keek gefascineerd toe hoe hij in een klein atelier de piano’s herstelde en restaureerde. Zijn grote interesse in techniek bracht hem zo in 2007 naar de opleiding pianotechniek in Amsterdam. Hij kreeg er les van gecertificeerde Steinway&Sons pianotechnici en volgde stage bij Andriessen in Haarlem, een gerenommeerde bedrijf voor klassieke piano’s en vleugels in Nederland. In 2010 studeerde hij er als eerste Belg af met een diploma van pianotechnicus en gecertificeerd pianostemmer op zak.

Van een kleine werkplaats met een beperkte toonzaal verhuisde het bedrijf in 2012 naar een grotere toonzaal met atelier en magazijn op het bedrijventerrein ‘Poort tot Poperinge’ aan de Europalaan. Intussen had Dries het roer van Piano’s Verhulst van zijn vader overgenomen en kon hij als geselecteerd vertegenwoordiger van Yamaha, Kawai, Roland en Casio zich ook verder toeleggen op het uitbreiden van het aanbod. Naast akoestische piano’s en vleugels behoorden ook digitale, stil-akoestische, trans-akoestische en hybride (vleugel)piano’s voortaan standaard tot het assortiment.

Vandaag wordt het bedrijf gerund door Dries Verhulst en zijn echtgenote Hanneleen De Seranno. De ruime expertise en ervaring van Dries in pianobouw en -techniek aangevuld met de grote interesse van Hanneleen in klassieke muziek en bedrevenheid in (online) communicatie, zorgen voor een brede kijk op elke vraag.

Omdat je piano speelt met je hart, vinden Dries en Hanneleen het belangrijk dat je de tijd mag en kan nemen om een instrument te kiezen. Elke piano heeft immers zijn eigen karakter wat zich vertaalt in een bepaalde aanslag en klank. Die kan je pas ontdekken door te luisteren of door zelf te spelen.
In de ruime toonzaal in Poperinge, waar je met en zonder afspraak terecht kan, adviseren zij je met zorg en toewijding over de diverse modellen en afwerkingen. Ook de leveringsmogelijkheden, gelijkvloers of op verdiep, worden uitgebreid besproken.

En wie niet vlakbij Poperinge woont, vindt zeker zijn gading in de online webwinkel. In deze webshop kan je het volledige aanbod akoestische en digitale piano’s en vleugels bestellen en kopen. De handige filters en heldere productinformatie leiden de online bezoeker gemakkelijk doorheen het ruime assortiment. Dankzij de nauwe samenwerking met pianoleveranciers en koeriers bereikt een instrument zo vlot zijn nieuwe eigenaar in binnen- en buitenland.

Jouw piano met zorg en toewijding helpen kiezen en onderhouden.
Daar staan we voor!

Wie is Dries Verhulst?

Dries Verhulst (°1986) is de drijvende kracht achter Piano’s Verhulst. Hij is geboren en getogen in Poperinge en al van kindsbeen af gefascineerd door techniek. Dankzij zijn vader en pianist Bart Verhulst, die in 1993 Piano’s Verhulst oprichtte, kwam hij in contact met de eindeloze mogelijkheden van een pianomechaniek. Zijn grote belangstelling voor het binnenwerk van een (vleugel)piano bracht hem in 2007 naar Amsterdam waar hij de driejarige opleiding tot gediplomeerd pianotechnicus als eerste Belg voltooide. 

Hij nam in 2011 de leiding van het bedrijf over en vestigde Piano’s Verhulst met nieuwe toonzaal, atelier en magazijn op het bedrijventerrein Poort tot Poperinge, langs de Europalaan in Poperinge. In 2012 leerde hij zijn echtgenote Hanneleen De Seranno kennen tijdens een concert van Het Kamerorkest in Brugge. Getrouwd en 2 kleuter-jongens later runnen ze sinds 2020 samen Piano’s Verhulst.
Als er dan nog tijd is voor andere interesses, dan gaat het vaak over golf en bijzondere – vooral technische – eigenschappen van mooie auto’s.

Wie is Hanneleen De Seranno?

Hanneleen De Seranno (°1986) groeide op in Brugge waar ze, in tegenstelling tot haar klasgenoten, notenleer niet saai vond. Als leerling viool en altviool aan het Stedelijk Conservatorium in Brugge bracht ze al haar vrije tijd door met muziek: strijkorkest, symfonisch orkest, koor, kamermuziek en alles daartussenin. Haar voorliefde voor klassieke muziek verzilverde ze in 2008 met het masterdiploma ‘Kunstwetenschappen, optie musicologie’ aan de UGent en haar interesse voor communicatie met het master-na-masterdiploma ‘Meertalige Bedrijfscommunicatie’ in 2009, eveneens aan de UGent.

Deze gouden combinatie bracht haar onder meer naar communicatie-functies bij het Festival van Vlaanderen Brussel, het Symfonieorkest Vlaanderen en Het Kamerorkest Brugge waar ze Dries leerde kennen. De rest is geschiedenis…

Met twee kleine sloebers thuis en een pianowinkel die ze samen met haar echtgenoot Dries leidt, is voor ‘vrije tijd en andere interesses’ wat kunst- en vliegwerk nodig. Maar met een beetje magie, is er af en toe tijd om stevig te gaan wandelen in de Westhoek, een webinar te volgen over digitale marketing of door een gloednieuw kookboek over desserts te bladeren.

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1