Zoeken

Piano verhuizen

Vleugelpiano verhuizen met een kraan naar de verdieping

Een piano verhuizen is een vak

Een piano verhuizen of vleugel verhuizen is geen sinecure! Piano’s Verhulst beschikt over professioneel materiaal én de nodige kennis en kunde om jouw instrument veilig te verhuizen.

Onze wagens zijn geïsoleerd en uitgerust met luchtvering om jouw kostbare instrument in de hoogst mogelijke veiligheid en stabiliteit te verplaatsen.
Er zijn voldoende dekens aanwezig om je piano of vleugel te beschermen. We vergeten zeker ook niet de nodige bescherming voor de vloerbekleding.
Voor kleine overbruggingen of opstappen hebben we op maat gemaakte aluminium oprijplaten. Al ons materieel is CE gekeurd.

Onze werkwijze

Jouw instrument wordt zorgvuldig ingepakt voor het transport. Dit gebeurt zoveel mogelijk met herbruikbare, duurzame materialen. Er zijn steeds voldoende verhuisdekens aanwezig in de wagen. Daarnaast wordt elk instrument voorzien van een speciale hoes, opgebouwd uit verschillende lagen: zachte fleece aan de binnenkant en waterafstotend canvas aan de buitenkant. Onze karren zijn voorzien van wielen met speciaal rubber om zelfs op massief parket geen streepvorming na te laten.

TIP: Staat jouw piano of vleugel op laminaat, parket of natuursteen? Overweeg dan zeker onze teflon sokkels. Deze beschermen je vloer. Wil je zelf eens de piano verplaatsen om te poetsen? Deze sokkels glijden over de vloer waardoor de piano(wielen) geen strepen of krassen achterlaten.

Kostprijs piano verhuizen

De kostprijs om een piano te verhuizen is maatwerk. Een vleugelpiano verhuizen duurt langer dan het verhuizen van een buffetpiano of een rechte piano.
We houden rekening met de afstand tussen de twee locaties en of er op de route een kilometerheffing van toepassing is. Natuurlijk moet onze verplaatsing hierin berekend worden.
Daarnaast zijn we steeds met twee personen om een piano of vleugel te verhuizen. Zelf helpen kunnen we om veiligheidsredenen niet toelaten.
Elke verhuis is tot een bepaald bedrag verzekerd. Zien we dat jouw instrument dit bedrag overstijgt, dan kan je optioneel een extra verzekering afsluiten.
Om vlot te werken moeten soms parkeerverbodsborden worden aangevraagd. In sommige gemeenten is dit gratis, andere gemeenten vragen een bijdrage hiervoor.
We proberen steeds enkele transporten te combineren om een correcte prijs te kunnen aanbieden.

Wegens grote drukte plannen we momenteel enkel transporten binnen de provincie West-Vlaanderen. 

Tips voor een vlotte verhuis

  • Zorg voor een vrije toegang tot het instrument.
  • Maak de piano vrij van decoratie of andere voorwerpen.
  • Indien nodig, vraag je best tijdig parkeerverbodsborden aan.
  • Bezorg voldoende foto’s van de situatie bij je aanvraag.
  • Vermeld zeker trappen of treden (ook in de tuin of binnenshuis indien dit van toepassing is).
  • Je hoeft de piano niet zelf te demonteren. Dit doen wij voor jou.
  • Zorg voor wat bewegingsruimte rond het instrument.
  • Bescherm na het transport je vloer en opteer voor teflon sokkels om de pianowielen in te plaatsen.

Veelgestelde vragen

Kan ik meteen ook een stemafspraak maken aansluitend op het transport?

Dat raden we eigenlijk af. Een piano of vleugelpiano moet eerst enkele weken wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de nieuwe ruimte waarin het terechtkomt. Als het instrument enkele weken (wij raden een 4 tot 6 weken aan) goed geacclimatiseerd is, zal de piano of vleugel langer stabiel blijven en heeft de stembeurt een beter (én langer!) effect.
Daarnaast zijn er voor een transport steeds twee personen voorzien.

Kan ik ook een verhuisfirma vragen om mijn piano of vleugelpiano te verhuizen?

Voor alle piano’s die bij ons gehuurd worden, wordt elk transport dat tijdens de huurperiode plaatsvindt, door Piano’s Verhulst uitgevoerd. Voor alle andere transporten kan je natuurlijk ook eens informeren bij een verhuisfirma. Alleen is het zo dat een buffetpiano of een vleugelpiano op een erg specifieke manier moet verplaatst worden. Niet elke verhuisfirma heeft hier ervaring mee. Informeer hier zeker eens naar!

Kan je mijn piano of vleugel ook naar een verdieping brengen?

Wij verplaatsen geen buffetpiano’s of vleugelpiano’s via de trap. Wanneer de locatie het toelaat, kan de rechte piano of de vleugelpiano via het raam naar binnen gebracht worden met behulp van een kraan. Wil je deze optie onderzoeken? Bezorg ons de afmetingen van het raam-kader aangevuld met enkele foto’s zodat we een correcte inschatting kunnen maken.

Ik heb een offerte gekregen, maar wacht nog op een datum.

Wij proberen onze trajecten met de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk te bundelen. Dat is ook de reden waarom we interessante prijzen kunnen bieden voor het verhuizen van een piano of vleugelpiano.

Moet ik helpers voorzien?

Nee, dat is niet nodig. Piano’s Verhulst beschikt over het juiste materiaal om een piano of vleugelpiano te verplaatsen. Daarnaast zijn de werknemers perfect op elkaar ingespeeld om het instrument veilig van a naar b te brengen.

Maak je liever telefonisch een afspraak, of snel wat info vragen? Bel ons op +32 (0) 57 33 41 89 We zijn altijd telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 9u00 tot 18u00.
We leggen de agenda’s samen en plannen zo snel mogelijk een afspraak.

Uiteraard kan je ook een e-mail sturen. Heb je een algemene vraag of wil je via deze weg een afspraak inplannen? Stuur je mail naar info@pianosverhulst.be
Geef vooral ook je telefoonnummer mee. Soms is een probleem of vraag sneller beantwoord per telefoon.

Op woensdagnamiddag, vrijdag en zaterdagochtend is de toonzaal open. Andere dagen zijn mogelijk na afspraak. Maak hier je Routebeschrijving aan.

Piano’s Verhulst
Europalaan 1B-1
B-8970 Poperinge

 

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1