Zoeken

Verzenden en retourneren

1/ Verzenden van bestellingen

In onze online winkel verkopen we kleine producten zoals koptelefoons of voetpedalen, maar ook zware artikelen zoals digitale piano’s.
Dit zorgt voor 3 soorten verzending:

 • pakketzendingen
 • vrachtverzendingen
 • eigen levering door Piano’s Verhulst of door een andere gespecialiseerde transportfirma

Bestel en betaal je vóór 12u, dan wordt je product meestal dezelfde dag nog verstuurd.

Er is een belangrijk verschil tussen pakketzendingen en vrachtverzendingen.
Lees aandachtig onze toelichting!

Pakketzendingen

Koop je een accessoire of een kleine draagbare digitale piano, dan wordt dit een pakketzending. De voorwaarde hiervoor is: de langste zijde is maximaal 1,5m en de totale lengte is maximaal 300cm (1 x lengte + 2 x breedte + 2 x hoogte). Het totale gewicht mag niet hoger zijn dan 30kg. Is jouw pakket groter, dan wordt het automatisch een vrachtzending.

Vanaf een aankoopbedrag van € 99 betaal je geen extra transportkosten voor pakketzendingen in België. Andere Europese landen: vanaf een aankoopbedrag van € 150 betaal je geen extra transportkosten voor pakketzendingen.

Uit welke vervoerders je kan kiezen, hangt onder andere af van de bezorgopties die je hebt geselecteerd en het artikel dat je koopt. Dit wordt vanzelf duidelijk zodra je je product gaat bestellen.

 • Levering met GLS Parcel
 • Afhaling bij Piano’s Verhulst (gratis in onze winkel)
Bestemming Transportkost Gratis vanaf
België <5 kg
België
5-10 kg
België
10-30 kg
€ 8,99
€ 9,99
€ 10,99
€ 99
Nederland  <5 kg
Nederland 5-10 kg
Nederland 10-30 kg
€ 10,99
€ 14,99
€ 19,99
€ 199
Duitsland <5 kg
Duitsland 5-10 kg
Duitsland10-30 kg
€ 10,99
€ 14,99
€ 19,99
€ 199
Frankrijk <5 kg
Frankrijk 5-10 kg
Frankrijk 10-30 kg
€ 10,99
€ 14,99
€ 19,99
€ 199
Luxemburg <5 kg
Luxemburg 5-10 kg
Luxemburg 10-30 kg
€ 10,99
€ 14,99
€ 19,99
€ 199

Vrachtverzendingen

Is je bestelling langer dan 1,5m of zwaarder dan 30kg, dan wordt dit automatisch een vrachtzending.
Een vrachtzending wordt per pallet verstuurd vanwege de grootte en het gewicht. Je bestelling wordt bezorgd tot aan de deur op de begane grond. De vervoerder neemt de pallet meestal niet mee retour. Onze gebruikelijke transporteur voor vrachtzendingen is GLS Freight.

De vervoerders kiezen hun eigen schema voor de bezorging. Houd er rekening mee dat je op het afleveradres op werkdagen van 8.00 tot en met 17.00 uur aanwezig moet zijn om de zending in ontvangst te nemen. Is dit niet het geval, dan neemt GLS het pakket weer mee en worden er extra kosten in rekening gebracht. Gezien de omvang van vrachtzendingen worden deze niet bij buren afgeleverd. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de wijze waarop de zending op het afleveradres in ontvangst wordt genomen.

De digitale piano’s worden in de originele fabrieksverpakking verzonden om veiligheidsredenen. Hierdoor dien je jouw bestelling zelf in elkaar te zetten aan de hand van de meegeleverde beschrijving. Je kan er ook voor opteren om de digitale piano gemonteerd geleverd te krijgen, zie ‘Eigen levering’

Bestemming Transportkost Gratis vanaf
België € 34,99 € 2.500
Nederland € 95 € 3.000
Duitsland € 95 € 3.000
Frankrijk € 95 € 3.000
Luxemburg € 95 € 3.000

Eigen levering

Monteer je de digitale piano liever niet zelf? Dan kan je ervoor kiezen om de piano volledig gemonteerd te leveren. Onze eigen transportdienst, of een andere gespecialiseerde transportfirma, zal het instrument speelklaar bij je afleveren op de voorziene plaats, begane grond. In de prijs is het verwijderen en recycleren van het verpakkingsmateriaal inbegrepen.

Akoestische piano’s en vleugels worden standaard gratis geleverd. Wanneer er extra hulpmiddelen nodig zijn om het instrument in huis te plaatsen, zoals levering op verdiepingen of met trappen aan de voordeur of binnenshuis, kunnen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Gelieve dit steeds duidelijk te vermelden bij je bestelling.

Hou er wel rekening mee dat de bezorging van
gemonteerde (digitale) piano’s meestal niet de volgende dag kan gebeuren. Wanneer je een instrument aanschaft waarbij je voor onze eigen levering gekozen hebt, neemt een medewerker contact met je op om een afspraak te maken voor de leveringsdatum. Je instrument wordt in de meeste gevallen binnen de tien werkdagen geleverd.

Alle vermelde bedragen in deze voorwaarden kunnen bij uitzondering afwijken.

 

Bestemming Montage en transport
≤ 30km Poperinge € 100
België € 150
Nederland € 195

2/ Retourneren

Ruilen of retourneren kan enkel op voorwaarde dat je bij de aankoop van het artikel uitsluitend gebruik maakte van een of meer technieken voor communicatie op afstand.

De klant dient binnen de 14 dagen vanaf de levering contact op te nemen met Piano’s Verhulst en de goederen binnen de 20 dagen vanaf de levering van de goederen op eigen kosten terug te bezorgen aan Piano’s Verhulst, Europalaan 1B-1, 8970 Poperinge.

Enkel artikelen die zich in de originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzing, eventuele partituren en garantiecertificaten en de factuur of aankoopbewijs kunnen teruggenomen worden.

Zullen in geen geval worden teruggenomen:

 • gebruikte, bevuilde, beschadigde of onvolledige artikelen
 • artikelen waarvan de verpakking (of een deel ervan) geopend werd
 • artikelen die op maat van de klant zijn gemaakt
 • artikelen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden
 • gemonteerde artikelen

Goederen met een verkoopprijs vanaf 100 euro dienen per koerier (DHL, Fedex, GLS, enz.) te worden terugbezorgd aan Piano’s Verhulst. Piano’s Verhulst behoudt zich het recht gespecialiseerd instrumententransport aan te stellen voor het retourtransport indien het artikel door zijn aard zo’n transport vereist.

Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Piano’s Verhulst zich het recht voor om de klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Je kan (een deel van) jouw bestelling terugsturen en kiezen voor: omruiling naar een ander product, terugbetaling of een waardebon (kortingscode).

 1. Retourbon invullen
  download onze retourbon
 2. Inpakken
  Verpak en bescherm het product dat je wil retourneren.
  Gelieve de ingevulde retourbon uit stap 1 bij het pakket te voegen.
 3. Terugsturen
  Verstuur het pakket naar ons terug:
  Piano’s Verhulst
  Europalaan 1B-1
  B-8970 Poperinge
  België
bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1