Zoeken

30 jaar Piano’s Verhulst

30 jaar Piano's Verhulst

Van een kleine winkel in hartje Poperinge tot een eigen toonzaal met atelier en magazijn en alles ertussenin… Piano’s Verhulst heeft de voorbije 30 jaar niet stilgezeten!

Bart Verhulst, pianist en pianodocent aan de Kunstacademie in Poperinge en Ieper, startte 30 jaar geleden het bedrijf Piano’s Verhulst op. Hij was immers gedreven om pianomuziek en het piano spelen toegankelijk te maken voor iedereen. Hij wist welke piano’s nodig waren voor jonge, beginnende pianisten. Zo ging hij op zoek naar betaalbare akoestische piano’s en vleugels en legde hij zich ook toe op het stemmen ervan.

Zijn zoon Dries keek gefascineerd toe hoe hij, eerst vanuit de garage en daarna vanuit het eerste atelier, piano’s herstelde en restaureerde.

Eerste winkel in de Casselstraat in Poperinge

Gediplomeerd pianotechnicus

De grote interesse van Dries in techniek bracht hem in 2007 naar de opleiding Pianotechniek in Amsterdam, Nederland. Hij kreeg er les van gecertificeerde Steinway & Sons pianotechnici en volgde stage bij Andriessen in Haarlem, een gerenommeerd bedrijf voor klassieke piano’s en vleugels in Nederland.
In 2010 studeerde hij er, als eerste Belg, af met het diploma ‘Pianotechnicus’ en ‘Gecertificeerd pianostemmer’.

Van kleine naar grote toonzaal

Van de winkel in de Casselstraat, verhuisde Piano’s Verhulst naar de Frans-Vlaanderenweg. Dankzij die handige ligging tussen Poperinge en Frankrijk, vonden steeds meer pianisten de weg naar Piano’s Verhulst.

Verhuis naar bedrijventerrein ‘Poort tot Poperinge’ in 2012

In 2012 verhuisde het bedrijf naar het bedrijventerrein ‘Poort tot Poperinge’ aan de Europalaan. Van een casco gebouw tot een schitterende toonzaal met extra verdieping voor de digitale piano’s, bureaus, atelier en garage… Dankzij de hulp van zijn vader en enkele kundige collega’s, creëerde Dries er een prachtige toonzaal voor zijn (vleugel)piano’s en een handige werkplaats voor het technische werk.

Casco gebouw in 2012
Dries vergrootte de oppervlakte van zijn winkel door er zelf een verdieping in te plaatsen.
Onze winkel is open op zaterdagnamiddag in september!
De toonzaal mag er zijn!

Nieuwe merken

Intussen had Dries het roer van Piano’s Verhulst van zijn vader overgenomen en kon hij als geselecteerd vertegenwoordiger van Yamaha, Kawai, Roland en Casio zich ook verder toeleggen op het uitbreiden van het aanbod.

Naast akoestische piano’s en vleugels, behoorden digitale, stil-akoestische, digitaal-akoestische en hybride (vleugel)piano’s voortaan tot het assortiment.

Vandaag wordt Piano’s Verhulst gerund door Dries Verhulst en zijn echtgenote Hanneleen De Seranno. Dries is specialist op vlak van pianobouw en pianotechniek. Hanneleen heeft een grote interesse in klassieke muziek en focust op de administratie en (online) communicatie van het bedrijf.
Daarnaast worden ze in de toonzaal bijgestaan door Alexander Besant, professioneel pianist en pianodocent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, die jonge en ervaren pianisten begeleidt in hun zoektocht naar een piano.

Focus op restauratie van akoestische piano’s en vleugels

Hoewel digitale piano’s steeds meer als instappiano gekozen worden, blijft de interesse voor akoestische instrumenten groot. De aanslag, de vibraties tijdens het spelen en de klankkleur zijn immers zo karakteristiek voor een akoestische piano dat veel pianisten uiteindelijk toch op zoek gaan naar hun eigen buffetpiano of vleugelpiano.

Daarom focust Dries steeds meer op het op punt stellen van akoestische piano’s en vleugels. Hij blaast, als het ware, nieuw leven in het instrument. De sprankelende klank komt bij gerestaureerde én gloednieuwe piano’s weer helemaal tot zijn recht dankzij het uitgebalanceerde klavier en het nauwkeurig afgeregelde mechaniek.

Afregelen mechaniek vleugelpiano

Van een gloednieuwe Yamaha U1 of GB1 vleugel tot een gerestaureerde buffetpiano van Schimmel; elke akoestische piano wordt door Dries onder handen genomen en krijgt op die manier zijn eigen ziel en karakter (terug).

30 jaar Piano’s Verhulst

30 jaar Piano’s Verhulst…

… met pianomuziek en warme herinneringen aan Bart Verhulst
… gedrevenheid en verdieping in pianotechniek
… zorg en toewijding voor piano’s en vleugels

Daar klinken we op!

Toonzaal Piano's Verhulst

Zomervakantie bij Piano's Verhulst

Zomervakantie 2024 bij Piano’s Verhulst

Ook bij Piano’s Verhulst schakelen we even over naar vakantie-modus. Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli 2024 kan je bij ons terecht op afspraak. Vanaf zaterdag 13 juli tot en met zondag 4 augustus 2024 trekken we er met ons gezin op uit en zijn onze winkel en het atelier gesloten.Vanaf …


Lees meer

Paasvakantie 2024

We waaien even uit aan zee… Onze winkel is terug open op zaterdag 6 april van 10u tot 12u. Piano stemmen? Stemafspraken kan je voortaan zelf inplannen via onze tool.Je kan uiteraard ons steeds bereiken via 057 33 41 89.


Lees meer
30 jaar Piano's Verhulst

30 jaar Piano’s Verhulst

Van een kleine winkel in hartje Poperinge tot een eigen toonzaal met atelier en magazijn en alles ertussenin… Piano’s Verhulst heeft de voorbije 30 jaar niet stilgezeten! Bart Verhulst, pianist en pianodocent aan de Kunstacademie in Poperinge en Ieper, startte 30 jaar geleden het bedrijf Piano’s Verhulst op. Hij was immers gedreven om pianomuziek en …


Lees meer
bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1