Terugblik op de Pianoweek van de Kunstacademie Poperinge

Zoeken

Terugblik op de Pianoweek van de Kunstacademie Poperinge

Pianoweek - Kunstacademie Poperinge

De week van 7 tot en met 12 februari 2022 stond bij Piano’s Verhulst volledig in het teken van de piano. Samen met de Kunstacademie Poperinge organiseerden we klasconcerten, interactieve workshops en een lerarenconcert. Het was genieten voor jong en oud!

Affiche Pianoweek Kunstacademie Poperinge 2022

Podiumvrees overwinnen tijdens het klasconcert

Het was even geleden voor de meeste leerlingen…
Zo’n klasconcert voor publiek zorgde wel voor wat zenuwen bij jonge en iets oudere pianisten. Maar wat was het fijn voor hen om naar dit moment toe te werken en een echte performance op de Yamaha C3X-vleugelpiano neer te zetten!
Ook het publiek kon de inzet van klein en groot smaken.

Kennismaken met meesterwerken o.l.v. Ludo Geloen

Op woensdagnamiddag nam Ludo Geloen, directeur van de Kunstacademie en pianist/organist met een voorliefde voor improvisatie op de piano, de leerlingen vanaf 12 jaar mee op een reis doorheen de muziekgeschiedenis.

Van Bach over Beethoven, Chopin en Mendelssohn naar Satie en Debussy tot The Beatles en Arno. Aan de hand van herkenbare melodieën (her)ontdekte jong en oud het rijke repertoire van muzikale grootmeesters.

Schitterend slotconcert van de Pianoweek

Op zaterdag 12 februari 2022 vond in de voormiddag het lerarenconcert plaats. Alle docenten piano van de Kunstacademie Poperinge – Alexander Besant, Emilia Kulhanova, Marieke Rabaey, Lodewijk Mispelon – namen plaats aan de vleugelpiano.

Lodewijk bracht het wondermooie ‘Impromptu nr. 3 opus 90’ van Franz Schubert. Emilia liet ons kennismaken met het repertoire van de Bulgaarse componist Pancho Vladigerov. Alexander en Marieke speelden samen het imposante stuk ‘Fantaisie in f, opus 103’ van Franz Schubert. Quatre mains van de bovenste plank!
Deze werken werden afgewisseld met de creatie ‘Aurichanten 1 – 7’ voor solo piano van Ludo Geloen. Een stuk dat hij had gecreëerd voor en opgedragen aan Dries en Hanneleen van Piano’s Verhulst.

Tot slot namen alle pianodocenten plaats achter 2 vleugelpiano’s voor het bisnummer van Charles Gounod: ‘Passacaille – Sérénade pour deux pianos, huit mains’.

Bisnummer van Charles Gounod voor 4 pianisten

Een schitterend einde van een prachtige Pianoweek vol pianomuziek…
Daar zat muziek in!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 jaar Piano's Verhulst

30 jaar Piano’s Verhulst

Van een kleine winkel in hartje Poperinge tot een eigen toonzaal met atelier en magazijn en alles ertussenin… Piano’s Verhulst heeft de voorbije 30 jaar niet stilgezeten! Bart Verhulst, pianist en pianodocent aan de Kunstacademie in Poperinge en Ieper, startte 30 jaar geleden het bedrijf Piano’s Verhulst op. Hij was immers gedreven om pianomuziek en …


Lees meer
Onze winkel is open op zaterdagnamiddag in september!

In september open op zaterdagnamiddag!

Een piano huren of huurkopen? Ga je voor een akoestische, hybride of digitale piano? Wil je liever een witte digitale piano of ben je op zoek naar een klassieke huiskamerpiano in zwart hoogglans? We helpen je graag op weg! Dan kan je in september ook in onze toonzaal langskomen op zaterdagnamiddag van 13u30 tot 17u. …


Lees meer

Zomervakantie 2022

Piano’s Verhulst blijft tijdens de maanden juli en augustus steeds open op afspraak. Check onze beschikbaarheid via onze online agenda en boek tijdens de zomervakantie een afspraak wanneer het jou het beste past! De toonzaal sluit even de deuren vanaf donderdag 21 juli tot en met zaterdag 30 juli 2022. We wensen je een fijne …


Lees meer