Zoeken

6 redenen om nu voor een silent piano van Yamaha te kiezen

6 redenen om voor een silent piano van Yamaha te kiezen

Yamaha bracht afgelopen voorjaar een nieuw silent systeem uit:
het SC3- of SH3-silent systeem.
Dit gloednieuwe systeem is op veel punten een grote verbetering

ten opzichte van het vorige SC2-systeem.

En dankzij de genereuze cashback-actie van Yamaha tot en met 30 november 2023 – tot wel 500 euro directe korting op je aankoopfactuur! – zullen de sterren zelden nóg gunstiger staan
om nu voor een Yamaha piano te kiezen!

Voor de volledigheid:
Wat is een silent piano?

Een silent piano, ook wel stil-akoestische piano of piano met silent systeem genoemd, is een akoestische piano waarbij je zowel akoestisch als met een koptelefoon kan spelen.
Door de middelste pedaal in te duwen, wordt de silent modus geactiveerd waardoor de hamers die anders tegen de snaren slaan, gedempt worden. Via bijzonder gevoelige sensoren met lasers en vezeloptische kabels wordt de wijze waarop je de toetsen aanslaat, dan omgezet in een digitale klank. Je hoort dan via de koptelefoon een hoogwaardig digitaal geluid.

Zowel bij buffetpiano’s als vleugelpiano’s kan je kiezen voor de versie met een silent systeem. Het heeft de voorkeur om een instrument te kiezen waarbij het silent systeem bij het bouwen van de piano in de fabriek, meteen ook werd mee geïnstalleerd. Onze ervaring is dat dit silent systeem dan het meest nauwkeurig kan worden afgesteld.
Maar je kan ook nadien een silent systeem laten inbouwen. Je informeert dan best even bij een ervaren pianotechnicus of jouw piano hiervoor geschikt is.


Wat is nieuw bij het SC3-systeem ten opzichte van het SC2-systeem?

Zowel de SC3 als de SC2 zijn silent-systemen voor Yamaha piano’s met ingebouwde geluidsdemping. Het SC3-systeem is het meest recente silent systeem en wordt voorzien in de buffetpiano’s b1, b2, b3 en in de vleugelpiano GB1.

De SC3 heeft een verbeterde geluidskwaliteit dan de SC2. Dit komt doordat de SC3 gebruikmaakt van een nieuw klankbordsysteem met een groter aantal luidsprekers.

De SC3 heeft een aantal extra functies ten opzichte van de SC2, zoals een USB-uitgang, Bluetooth-verbinding en een ingebouwde metronoom. Daarnaast ook 20 klanken en 20 ritmes tegenover 10 klanken en ritmes bij de SC2.

De SC3 heeft een 88-stemmig polyfoon geluid t.o.v. 48-stemmig polyfoon geluid bij de SC2.
Polyfoon geluid is belangrijk voor het spelen van muziekstukken met een complexere harmonie. In deze stukken kunnen meerdere stemmen gelijktijdig klinken volgens een eigen melodie of harmonische functie. Een piano met een hoog polyfoon vermogen is in staat om deze complexe harmonieën accuraat weer te geven.

6 redenen om nu voor een silent (vleugel)piano van Yamaha te kiezen

 1. Onwaarschijnlijke korting!
  Tot en met 30 november 2023 geeft Yamaha een genereuze cashback tot wel 500 euro directe korting op je aankoopfactuur wanneer je een nieuwe piano aankoopt.
  Daarbovenop krijg je bij Piano’s Verhulst nog eens 10% jubileum-korting op het resterende bedrag van de piano. Voor een Yamaha b2 SC3 komt dit dus op meer dan 1.200 euro korting!
 2. Altijd de perfecte aanslag.
  Een akoestische piano heeft sowieso een meer accurate (én aangenamere) aanslag dan een digitale piano. Een silent piano heeft bovendien én de voordelen van een akoestische piano op vlak van klank en aanslag én de mogelijkheden van een digitale piano (keuze van klanken, koptelefoon, opname, …). Of je nu met of zonder koptelefoon speelt, je hebt altijd en overal de perfecte aanslag waardoor je veel muzikaler leert piano spelen, zelfs als beginner!
 3. Flexibiliteit met koptelefoon
  Bij een stil-akoestische piano kan je kiezen om met of zonder koptelefoon te spelen. ‘s Avonds laat nog even wat stoom aflaten of ‘s morgens vroeg de dag beginnen met een streepje muziek? Of tijdens een huisconcert iedereen laten meegenieten van de authentieke pianoklank?
  Jij kiest!
 4. Ingebouwde functies.
  De nieuwe silent piano’s van Yamaha beschikken over wel 20 verschillende klanken en 20 ritmes. Hierdoor kan je experimenteren wat het oefenen leuker én uitdagender maakt. Daarnaast kan je gebruik maken van de ingebouwde metronoom en kan je met de gratis Smart Pianist-app verbinding maken om automatisch akkoordenschema’s te genereren van jouw lievelingsmuziek of andere functies te bedienen.
 5. Geluidskwaliteit.
  De silent piano’s van Yamaha beschikken, zowel akoestisch als wanneer de geluidsdemping is ingeschakeld, over een uitstekende geluidskwaliteit. Je geniet altijd van topklasse, met of zonder hoofdtelefoon.
 6. Nauwkeurig afgeregeld door pianotechnicus.
  De piano’s van Yamaha hebben altijd potentieel. Véél potentieel. Maar wanneer nieuwe piano’s bij ons geleverd worden, recht uit het magazijn, zijn de meeste instrumenten nog niet top. Ze klinken wollig of juist erg hard. De toetsen lopen nog niet helemaal soepel of misschien kraakt de pedaal wat.
  Bij Piano’s Verhulst wordt élke Yamaha piano uitgebreid bijgeregeld en ingespeeld door onze fameuze inspeelmachine. Dries neemt hier ruim de tijd voor. Zo ben jij zeker dat jouw piano tot in de puntjes afgeregeld is. Wil je het daarna nog wat helderder of juist wat zachter? Dan kan Dries hiervoor zorgen. Juist omdat de instrumenten van Yamaha dat potentieel in zich hebben…

Paasvakantie 2024

We waaien even uit aan zee… Onze winkel is terug open op zaterdag 6 april van 10u tot 12u. Piano stemmen? Stemafspraken kan je voortaan zelf inplannen via onze tool.Je kan uiteraard ons steeds bereiken via 057 33 41 89.


Lees meer
30 jaar Piano's Verhulst

30 jaar Piano’s Verhulst

Van een kleine winkel in hartje Poperinge tot een eigen toonzaal met atelier en magazijn en alles ertussenin… Piano’s Verhulst heeft de voorbije 30 jaar niet stilgezeten! Bart Verhulst, pianist en pianodocent aan de Kunstacademie in Poperinge en Ieper, startte 30 jaar geleden het bedrijf Piano’s Verhulst op. Hij was immers gedreven om pianomuziek en …


Lees meer
bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1