Zoeken

Roland FP-30 WH Deze piano wordt niet meer geproduceerd

Beschikbare varianten

Roland FP-30 WH Deze piano wordt niet meer geproduceerd

Uitverkocht
Ontdek de opvolger van dit product
Contact us

Heb je een vraag? Contacteer ons!

+32 (0)57 33 41 89
info@pianosverhulst.be

Ontdek de opvolger van de Roland FP-30 WH draagbare digitale piano:

>> Roland FP-30X WH

Roland FP-30 witte digitale piano: voor beginners tot gevorderde pianisten

De Roland FP-30 is een draagbare digitale piano die bestaat in een witte (WH) en een zwarte (BK) uitvoering. Deze stagepiano met 88 toetsen geeft zuivere pianoklanken weer en dit zowel mét als zonder koptelefoon. Daarnaast beschikt deze piano over een uitgebreide bibliotheek aan klanken en een ingebouwde oefen- en opnamefunctie. Voor gevorderde pianisten zorgt de mogelijkheid om via Bluetooth met populaire muziekapps verbinding te maken, voor een unieke muziekbeleving.

 

De belangrijkste kenmerken van de Roland FP-30 WH witte draagbare digitale piano

  • Rijke, responsieve klank van de befaamde SuperNATURAL Piano-klankbron van Roland
  • Het klavier bestaat uit 88 gewogen toetsen en zorgt voor een authentiek pianogevoel voor maximale expressie
  • De krachtige versterker en stereo luidsprekers leveren indrukwekkend geluid
  • Dankzij de hoofdtelefoon-aansluiting en het geruisloos klavier kan je op elk uur van de dag spelen zonder anderen te storen
  • Het compacte en lichte meubel garandeert optimaal draagcomfort bij verplaatsingen binnens- of buitenshuis
  • Ontdek nieuwe muziekgenres en verruim je muziekbeleving dankzij de dual/split mode en een ruime bibliotheek aan instrumentenklanken en ritmes
  • De Twin Piano Modus is uiterst handig tijdens pianolessen: pianoleerkracht en leerling spelen tegelijkertijd in hetzelfde register
  • De ingebouwde recorder zorgt voor heldere opnames die je kunt opslaan op USB-stick
  • Het vaste onderstel (optie) en de pedaal unit met 3 pedalen (optie) bieden een stabiele basis voor je piano. Vooral de 3 vaste pedalen zijn een grote meerwaarde wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.
  • Verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering.

 

Zuiver en gedetailleerde klank en articulatie bij de FP-30

De FP-30 WH van Roland biedt een uitstekende basis om piano te leren spelen. De klank, articulatie en respons klinkt zuiver en gedetailleerd. Het nieuw ontwikkelde klavier erft de aanslag, het drukpuntmechanisme en de Ivory Feel-toetsen van de topmodellen onder de digitale huiskamerpiano’s van Roland. Daarnaast wordt de geavanceerde SuperNATURAL piano-klankbron van de FP-30 WH aangevuld door een krachtig ingebouwd geluidssysteem.

 

FP-30 als draagbare digitale piano of met vast onderstel

De Roland FP-30 WH is een lichte en compacte digitale piano die in kleinere leefruimtes past en die je ook gemakkelijk kan verplaatsen. Ook buiten de huiskamer, bijvoorbeeld voor muziekleerkrachten en pianodocenten, presteert deze digitale piano uitstekend.

Verkies je een meer traditionele opstelling, dan geven de optionele KSC-70 stand en de KPD-70 pedaal unit (met 3 vaste pedalen) een vaste, stabiele basis om piano te spelen. Ook de klassieke pedaalconfiguratie met 3 pedalen is een belangrijke meerwaarde wanneer je je repertoire en speeltechniek uitbreidt. Voor bijvoorbeeld koordirigenten, waarbij de verstelbare hoogte van het onderstel belangrijk is om staand of zittend te dirigeren, kan een kruisstatief ook een geschikte oplossing zijn.

Nog een groot voordeel van de KPD-70 pedalen is, dat je deze kan gebruiken om handenvrij pagina’s om te slaan wanneer je werkt met mobiele apps zoals piaScore en Sheet Music Direct.

 

Slimme digitale functies stimuleren creativiteit

De Roland FP-30 WH bevat een ruime variatie aan pianoklanken. Daarnaast faciliteren de andere instrumentklanken zoals orgels, strijkers en stemmen het actief ontdekken van diverse muziekgenres. Je tovert met groot gemak een gevarieerde reeks drumpatronen uit je piano en je kunt zelfs twee klanken over elkaar leggen (bijv. strijkers en piano) of met elke hand een verschillende klank spelen.

Via Bluetooth kan je draadloos verbinding maken met MIDI-muziekapps op je mobiele toestellen. Of je kunt meespelen met je favoriete songs op USB-stick of je muziekstukken bewaren die je zelf hebt opgenomen met de recorder die in de piano geïntegreerd werd.

De Twin Piano Modus is ideaal voor pianolessen privé of in de muziekschool: de pianodocent en de leerling kunnen naast elkaar zitten en in hetzelfde register spelen.

Op deze digitale piano kan je zowel met als zonder koptelefoon spelen, op elk uur van de dag (of nacht!).

 

Informatie over de accessoires bij de FP-30

Een vast onderstel of kruisstatief

Het onderstel (ook wel statief of standaard genoemd) is optioneel en wordt dus niet standaard meegeleverd. Dit statief de KSC-70, speciaal voor de FP-30 witte digitale piano, is los verkrijgbaar. Voor pianisten die dit instrument voornamelijk als draagbare piano willen gebruiken, is een kruisstatief of X-statief aangewezen.
Ook dit statief kan je mee bestellen in onze webshop.

Pedaal

Er is standaard een switch-pedaal meegeleverd. Dit is een eerder eenvoudige pedaal die minder geschikt is voor expressieve pedaalfuncties. Vanaf het moment dat je de pedalen goed kunt gebruiken bij het pianospelen, is een pedaal die onder meer de halfpedaalfunctie ondersteunt, aangewezen.
Een interessant model hiervoor is de Yamaha FC3A.

Wanneer je het vaste onderstel voor de Roland FP-30 aanschaft, raden wij aan om er ook de pedaalunit met 3 pedalen in het bijpassende kleur bij te kopen. Deze 3 pedalen zijn een grote meerwaarde ten opzichte van 1 losse pedaal wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.

Transport met een draagtas

Deze draagbare piano laat zich gemakkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je piano wil spelen tijdens een koorrepetitie of tijdens een repetitie met musici op een andere locatie. Een draagtas kan dan wel handig zijn om het instrument zonder risico te verplaatsen en te vervoeren.
Ook dit accessoire kan je gemakkelijk bijbestellen in onze webshop.

 

Quick start met Roland FP-30

Roland ontwikkelde enkele filmpjes om je snel op weg te helpen bij het gebruik van je Roland FP-30 digitale piano.

 

Technische kenmerken

Gewicht 20 kg
Afmetingen 142 × 44 × 30 cm
Merk

Reeks digitaal

Kleur

Aantal toetsen

88

Aantal pedalen

1 (Footswitch meegeleverd)

Polyfonie

128

Speakers

2 x 12cm

Vermogen

11 W x2

Piano instellingen

Ambience, Brilliance, Damper Resonance, Key Off Resonance, String Resonance

Toetsenklep

Geen

Conditie

Garantie

3 jaar

Alternatieven in deze prijsklasse

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1