Zoeken

Roland FP-30X WH Draagbare piano wit

Beschikbare varianten

Roland FP-30X WH Draagbare piano wit

709,00

Catalogusprijs: 845,00
Uitverkocht
Contact us

Heb je een vraag? Contacteer ons!

+32 (0)57 33 41 89
info@pianosverhulst.be

2 jaar garantie
2 jaar garantie
Levering op afspraak. Kies je leverdag.
Levering op afspraak. Kies je leverdag.
Gratis levering
Gratis levering
Pakket tracing mogelijk
Pakket tracing mogelijk

Roland FP 30X WH: wit compact keyboard voor beginners tot gevorderden

De Roland FP-30X WH is een slanke draagbare digitale piano met een schitterende prijs-kwaliteit verhouding. Dit keyboard bouwt verder op het instapmodel FP-10 met een verbeterde sound engine, krachtige ingebouwde luidsprekers en geavanceerde connectiviteit. Beginners zullen het realistische speelgevoel van een vleugelklavier zeker waarderen bij het ontwikkelen van de speeltechniek. Gevorderden kunnen zich uitleven met de handige extra’s waaronder de opnamefunctie of Bluetooth MIDI om verbinding te maken met muziekcompositie-apps zoals GarageBand van Apple of Zenbeats van Roland.

 

De belangrijkste kenmerken van de Roland FP30X WH witte draagbare digitale piano

  • Het klavier bestaat uit 88 full-size toetsen
  • Het PHA-4 Standard klavier is een responsief klavier met gewogen toetsen dat nauwkeurig reageert op je aanraking en techniek
  • De krachtige versterker en stereo luidsprekers leveren indrukwekkend geluid
  • Dankzij de hoofdtelefoon-aansluiting en het geruisloos klavier kan je op elk uur van de dag spelen zonder anderen te storen
  • Het compacte en lichte meubel garandeert optimaal draagcomfort bij verplaatsingen binnens- of buitenshuis
  • Ontdek nieuwe muziekgenres en verruim je muziekbeleving dankzij de dual/split mode en een ruime bibliotheek aan instrumentenklanken en ritmes
  • De Twin Piano Modus is uiterst handig tijdens pianolessen: pianoleerkracht en leerling spelen tegelijkertijd in hetzelfde register
  • De ingebouwde recorder zorgt voor heldere opnames die je kunt opslaan op USB-stick
  • Het vaste onderstel (optie) en de pedaal unit met 3 pedalen (optie) bieden een stabiele basis voor je piano. Vooral de 3 vaste pedalen zijn een grote meerwaarde wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.
  • Verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering.

 

Indrukwekkend geluid en zuivere articulatie

De krachtige ingebouwde stereoluidsprekers van de FP-30X garanderen een zuiver en gedetailleerde klank. Heb je nog meer sounddekking nodig? Dan sluit je gewoon externe luidsprekers aan via de speciale output jacks. Daarnaast kan je ook de speciale modus aanzetten voor een optimale kwaliteit wanneer je de digitale piano op een tafel plaatst. Tot slot kan je 2 koptelefoons tegelijkertijd aansluiten dankzij de dubbele uitgang. Handig om ongestoord pianoles te volgen bij je pianodocent!

 

Roland FP-30X WH als draagbare stagepiano of met vast onderstel en pedaalunit

De Roland FP30X zwart is een lichte, draagbare digitale piano die zowel thuis als op locatie gemakkelijk te verplaatsen is. Bovendien kan je deze stagepiano ook compact opbergen, bijvoorbeeld in een draagtas of met een dustcover.

Verkies je een meer traditionele opstelling, dan geven de optionele KSC-70 stand en de KPD-70 pedaal unit (met 3 vaste pedalen) een vaste, stabiele basis om piano te spelen. Ook de klassieke pedaalconfiguratie met 3 pedalen is een belangrijke meerwaarde wanneer je je repertoire en speeltechniek uitbreidt. Voor bijvoorbeeld koordirigenten, waarbij de verstelbare hoogte van het onderstel belangrijk is om staand of zittend te dirigeren, kan een kruisstatief ook een geschikte oplossing zijn.

Nog een groot voordeel van de KPD-70 pedalen is, dat je deze kan gebruiken om handenvrij pagina’s om te slaan wanneer je werkt met mobiele apps zoals piaScore en Sheet Music Direct.

 

Nog meer muzikale creativiteit dankzij slimme digitale functies

De Roland FP-30X WH bevat een ruime variatie aan pianoklanken. Daarnaast faciliteren de andere instrumentklanken zoals orgels, strijkers en stemmen het actief ontdekken van diverse muziekgenres. Je tovert met groot gemak een gevarieerde reeks drumpatronen uit je piano en je kunt zelfs twee klanken over elkaar leggen (bijv. strijkers en piano) of met elke hand een verschillende klank spelen.

Via Bluetooth kan je draadloos verbinding maken met MIDI-muziekapps op je mobiele toestellen. Of je kunt meespelen met je favoriete songs op USB-stick of je muziekstukken bewaren die je zelf hebt opgenomen met de recorder die in de piano geïntegreerd werd.

De Twin Piano Modus is ideaal voor pianolessen privé of in de muziekschool: de pianodocent en de leerling kunnen naast elkaar zitten en in hetzelfde register spelen.

Op deze digitale piano kan je zowel met als zonder koptelefoon spelen, op elk uur van de dag (of nacht!).

 

Accessoires bij de Roland FP30X witte portable piano

Een vast onderstel of kruisstatief

Het onderstel (ook wel statief of standaard genoemd) is optioneel en wordt dus niet standaard meegeleverd. Dit statief, de KSC-70, speciaal ontworpen voor de FP-30X zwarte digitale piano, is los verkrijgbaar. Voor pianisten die dit instrument voornamelijk als draagbare piano willen gebruiken, is eerder een kruisstatief of X-statief aangewezen.
Ook dit statief kan je bestellen in onze webshop.

Pedaal

Er is standaard een switch-pedaal meegeleverd. Dit is een eerder eenvoudige pedaal die minder geschikt is voor expressieve pedaalfuncties. Vanaf het moment dat je de pedalen goed kunt gebruiken bij het pianospelen, is een pedaal die onder meer de halfpedaalfunctie ondersteunt, aangewezen.
Een interessant model hiervoor is de Yamaha FC3A.

Wanneer je het vaste onderstel voor de Roland FP-30X aanschaft, raden wij aan om er ook de pedaalunit met 3 pedalen in het bijpassende kleur bij te kopen. Deze 3 pedalen zijn een grote meerwaarde ten opzichte van 1 losse pedaal wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.

Transport met een draagtas

Deze draagbare piano laat zich gemakkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je piano wil spelen tijdens een koorrepetitie of tijdens een repetitie met musici op een andere locatie. Een draagtas kan dan erg handig zijn om het instrument zonder risico te verplaatsen en te vervoeren.
Ook dit accessoire kan je gemakkelijk bijbestellen in onze webshop.

Technische kenmerken

Gewicht 14,8 kg
Afmetingen 130 × 28,4 × 15,1 cm
Merk

Reeks digitaal

Kleur

Aantal pedalen

1 (Footswitch meegeleverd)

Polyfonie

256

Speakers

2 x 12cm

Vermogen

11 W x2

Piano instellingen

Ambience, Brilliance, Damper Resonance, Key Off Resonance, String Resonance

Toetsenklep

Geen

Conditie

Garantie

2 jaar

Alternatieven in deze prijsklasse

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1