Roland FP-30X BK | Keyboard Roland 88 gewogen toetsen | Bestel online!

Zoeken

Roland FP-30X BK – digitale piano zwart

670,-
Catalogusprijs: 729,-

De Roland FP-30X is de allernieuwste zwarte draagbare digitale piano van Roland uit de FP-reeks. Dit keyboard combineert betaalbaarheid met schitterende prestaties: krachtige luidsprekers, heldere polyfonie, responsief klavier met 88 toetsen, geavanceerde connectiviteit zoals Bluetooth-audio, Bluetooth-MIDI en USB. Deze piano kan je combineren met een vast onderstel en pedaalunit of met een kruisstatief. Perfect voor thuis én voor onderweg!

Accessoires voor Roland FP-30X BK

Roland KSC-70 BK - Vast onderstel FP-30X

 

De Roland KSC-70 BK is het vaste onderstel voor de zwarte digitale piano Roland FP-30X, de uiterst compacte digitale piano uit de instapreeks van Roland.
Zo'n standaard is zeker te overwegen wanneer de piano op een vaste plaats blijft staan. Dit onderstel garandeert een optimale stabiliteit van het instrument tijdens het piano spelen. Te combineren met de pedaalunit met 3 vaste pedalen (KPD 70).

 

Roland KPD-70 BK - Pedaalunit FP-30X

 

De Roland KPD-70 BK in zwarte uitvoering is de vaste pedaalunit van het vaste onderstel voor de digitale piano Roland FP-30X BK.
Deze pedaalunit heeft 3 vaste pedalen die een belangrijke meerwaarde zijn wanneer je je repertoire en speeltechniek verder uitbreidt.

 

Stagg SHP 5000 H - koptelefoon zwart

De Stagg koptelefoon SHP 5000 H is een opvouwbare koptelefoon die perfect aansluit om uren in alle comfort te spelen op je digitale of hybride piano. De scharnierende oorschelpen maken het mogelijk om slechts met 1 oor te luisteren. Hoogwaardige geluidskwaliteit met optimale demping van omgevingsgeluid.

Discacciati Basic pianobank - zwart mat / stof

De Discacciati Basic is een kwalitatieve pianobank in mat zwart met velvet (of stoffen) zitting. Deze pianokruk is in hoogte verstelbaar. Met zijn moderne afwerking past hij perfect bij digitale piano's die eveneens in mat zwart afgewerkt zijn. Deze pianobank wordt in een stevige doos mét bevestigingsgereedschap geleverd. Je dient enkel de 4 poten nog te bevestigen.

Maak een afspraak
Artikelnummer: 422081

Beschrijving Roland FP-30X BK – digitale piano zwart

Roland FP 30X BK: compact keyboard voor beginners tot gevorderden

De Roland FP-30X is een slanke draagbare digitale piano met een schitterende prijs-kwaliteit verhouding. Dit keyboard bouwt verder op het instapmodel FP-10 met een verbeterde sound engine, krachtige ingebouwde luidsprekers en geavanceerde connectiviteit. Beginners zullen het realistische speelgevoel van een vleugelklavier zeker waarderen bij het ontwikkelen van de speeltechniek. Gevorderden kunnen zich uitleven met de handige extra’s waaronder de opnamefunctie of Bluetooth MIDI om verbinding te maken met muziekcompositie-apps zoals GarageBand van Apple of Zenbeats van Roland.

 

De belangrijkste kenmerken van de Roland FP30X BK zwarte draagbare digitale piano

  • Het klavier bestaat uit 88 full-size toetsen
  • Het PHA-4 Standard klavier is een responsief klavier met gewogen toetsen dat nauwkeurig reageert op je aanraking en techniek
  • De krachtige versterker en stereo luidsprekers leveren indrukwekkend geluid
  • Dankzij de hoofdtelefoon-aansluiting en het geruisloos klavier kan je op elk uur van de dag spelen zonder anderen te storen
  • Het compacte en lichte meubel garandeert optimaal draagcomfort bij verplaatsingen binnens- of buitenshuis
  • Ontdek nieuwe muziekgenres en verruim je muziekbeleving dankzij de dual/split mode en een ruime bibliotheek aan instrumentenklanken en ritmes
  • De Twin Piano Modus is uiterst handig tijdens pianolessen: pianoleerkracht en leerling spelen tegelijkertijd in hetzelfde register
  • De ingebouwde recorder zorgt voor heldere opnames die je kunt opslaan op USB-stick
  • Het vaste onderstel (optie) en de pedaal unit met 3 pedalen (optie) bieden een stabiele basis voor je piano. Vooral de 3 vaste pedalen zijn een grote meerwaarde wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.
  • Verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering.

 

Indrukwekkend geluid en zuivere articulatie

De krachtige ingebouwde stereoluidsprekers van de FP-30X garanderen een zuiver en gedetailleerde klank. Heb je nog meer sounddekking nodig? Dan sluit je gewoon externe luidsprekers aan via de speciale output jacks. Daarnaast kan je ook de speciale modus aanzetten voor een optimale kwaliteit wanneer je de digitale piano op een tafel plaatst. Tot slot kan je 2 koptelefoons tegelijkertijd aansluiten dankzij de dubbele uitgang. Handig om ongestoord pianoles te volgen bij je pianodocent!

 

Roland FP-30X als draagbare stagepiano of met vast onderstel en pedaalunit

De Roland FP30X zwart is een lichte, draagbare digitale piano die zowel thuis als op locatie gemakkelijk te verplaatsen is. Bovendien kan je deze stagepiano ook compact opbergen, bijvoorbeeld in een draagzak of met een dustcover.

Verkies je een meer traditionele opstelling, dan geven de optionele KSC-70 stand en de KPD-70 pedaal unit (met 3 vaste pedalen) een vaste, stabiele basis om piano te spelen. Ook de klassieke pedaalconfiguratie met 3 pedalen is een belangrijke meerwaarde wanneer je je repertoire en speeltechniek uitbreidt. Voor bijvoorbeeld koordirigenten, waarbij de verstelbare hoogte van het onderstel belangrijk is om staand of zittend te dirigeren, kan een kruisstatief ook een geschikte oplossing zijn.

Nog een groot voordeel van de KPD-70 pedalen is, dat je deze kan gebruiken om handenvrij pagina’s om te slaan wanneer je werkt met mobiele apps zoals piaScore en Sheet Music Direct.

 

Nog meer muzikale creativiteit dankzij slimme digitale functies

De Roland FP-30X BK bevat een ruime variatie aan pianoklanken. Daarnaast faciliteren de andere instrumentklanken zoals orgels, strijkers en stemmen het actief ontdekken van diverse muziekgenres. Je tovert met groot gemak een gevarieerde reeks drumpatronen uit je piano en je kunt zelfs twee klanken over elkaar leggen (bijv. strijkers en piano) of met elke hand een verschillende klank spelen.

Via Bluetooth kan je draadloos verbinding maken met MIDI-muziekapps op je mobiele toestellen. Of je kunt meespelen met je favoriete songs op USB-stick of je muziekstukken bewaren die je zelf hebt opgenomen met de recorder die in de piano geïntegreerd werd.

De Twin Piano Modus is ideaal voor pianolessen privé of in de muziekschool: de pianodocent en de leerling kunnen naast elkaar zitten en in hetzelfde register spelen.

Op deze digitale piano kan je zowel met als zonder koptelefoon spelen, op elk uur van de dag (of nacht!).

 

Accessoires bij de Roland FP30X zwarte portable piano

Een vast onderstel of kruisstatief

Het onderstel (ook wel statief of standaard genoemd) is optioneel en wordt dus niet standaard meegeleverd. Dit statief, de KSC-70, speciaal ontworpen voor de FP-30X zwarte digitale piano, is los verkrijgbaar. Voor pianisten die dit instrument voornamelijk als draagbare piano willen gebruiken, is eerder een kruisstatief of X-statief aangewezen.
Ook dit statief kan je bestellen in onze webshop.

Pedaal

Er is standaard een switch-pedaal meegeleverd. Dit is een eerder eenvoudige pedaal die minder geschikt is voor expressieve pedaalfuncties. Vanaf het moment dat je de pedalen goed kunt gebruiken bij het pianospelen, is een pedaal die onder meer de halfpedaalfunctie ondersteunt, aangewezen.
Een interessant model hiervoor is de Yamaha FC3A.

Wanneer je het vaste onderstel voor de Roland FP-30X aanschaft, raden wij aan om er ook de pedaalunit met 3 pedalen in het bijpassende kleur bij te kopen. Deze 3 pedalen zijn een grote meerwaarde ten opzichte van 1 losse pedaal wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.

Transport met een draagtas

Deze draagbare piano laat zich gemakkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je piano wil spelen tijdens een koorrepetitie of tijdens een repetitie met musici op een andere locatie. Een draagtas kan dan erg handig zijn om het instrument zonder risico te verplaatsen en te vervoeren.
Ook dit accessoire kan je gemakkelijk bijbestellen in onze webshop.

Extra informatie

Gewicht 14.8 kg
Afmetingen 130 × 28.4 × 15.1 cm
Merk

Reeks digitaal

Kleur

Aantal pedalen

1 (Footswitch meegeleverd)

Polyfonie

256

Speakers

2 x 12cm

Vermogen

11 W x2

Piano instellingen

Ambience, Brilliance, Damper Resonance, Key Off Resonance, String Resonance

Toetsenklep

Geen

Conditie

Garantie

3 jaar

Over Roland

Roland, opgericht in 1972 in Japan, heeft een mooie staat van dienst inzake innovaties op het vlak van elektrische muziekinstrumenten. De digitale piano’s van dit merk behoren tot de beste piano’s op de markt, dankzij de grote inspanningen van ontwikkelaars en ingenieurs op technologisch gebied van toetsaanslag, gepatenteerde wave sampling technologie, MIDI en andere netwerkmogelijkheden, toonselectie, … Deze digitale piano’s genieten de liefde en het vertrouwen ven vele muzikanten, van beginners tot professionals, overal ter wereld.

Waarom een Roland digitale piano kopen?
Omdat deze piano's een fijne, eerder lichte aanslag hebben die veel jonge pianisten kan bekoren. Daarnaast hebben digitale piano's van Roland een ronde, warme pianoklank. Bovendien is er een ruime keuze: van instapreeksen tot (semi-)professionele piano's, van draagbare en compacte piano's tot hogere en grotere modellen. Tot slot heeft het meubel van digitale piano's de uitstraling van een echte akoestische piano.

Naar de Roland website

Alternatieven in deze prijsklasse

Piano's Verhulst

Adres
Europalaan 1B-1, 8970 Poperinge

BTW Nummer
BE 0832 974 731

Telefoon
+32 (0)57 33 41 89

Adres
info@pianosverhulst.be