Zoeken

Zelfspelende vleugels

Over Zelfspelende vleugels

Ben je op zoek naar een zelfspelende vleugelpiano om te kopen? Dan kun je bij Piano’s Verhulst terecht voor uitgebreid advies!

Wat is een zelfspelende vleugelpiano?

Zelfspelende vleugelpiano’s zijn akoestische instrumenten met een zelfspeelsysteem. Zo’n instrument produceert digitaal opgeslagen muziek zonder dat de pianist aanwezig is. Hierdoor bewegen de toetsen ‘uit zichzelf’ en weerklinkt het muziekstuk uit jouw vleugel; een opname van één van de beste pianisten ter wereld kun je dus vanuit jouw huiskamer beluisteren, gebracht door jouw vleugelpiano. Je kunt zo op een heel fijne manier genieten van schitterende pianomuziek.
Vele pianoliefhebbers kennen de uitzonderlijke mogelijkheden van dit technologisch hoogstandje niet!

Hoe werkt een zelfspelende vleugelpiano?

Onder de vleugel is een zelfspelende module geïnstalleerd waarmee je verbinding kunt maken met een smartphone, tablet of computer. Via een account kun je vervolgens muziek selecteren en afspelen. Je beschikt immers over een bibliotheek van meer dan 10.000 verschillende nummers ingespeeld door de beste pianisten van over de hele wereld.

Natuurlijk kan je ook zelf je pianospel opnemen. Stel dat je op een bruiloft een prachtig muziekstuk speelt, kun je dit later op een jubileum opnieuw laten horen. Identiek. Net als toen. Een prachtig huwelijksgeschenk!

Kan ik zelf op deze vleugelpiano spelen?

Zo’n zelfspeelsysteem heeft geen enkele invloed op jouw speelervaring. Jij kan elk muziekstuk instuderen, net als je op een ‘gewone’ akoestische vleugel zou doen. Het is enkel een schitterende toevoeging waarmee je de originele klank van jouw instrument ook kunt beluisteren door het pianospel van anderen. Terwijl jij geniet van het spelen van jouw repertoire, kun je ter aanvulling de meest virtuoze pianoconcerto’s laten weerklinken. Heerlijk, toch?

Voor wie is een zelfspelende vleugelpiano bedoeld?

Zelfspelende vleugelpiano’s zijn het ultieme instrument van elke pianist én een mogelijkheid voor al wie houdt van pianomuziek, maar zelf geen piano speelt.

Wat meer is, juist omdat een muziekstuk kan opgenomen worden én op een later tijdstip identiek kan worden afgespeeld, kan elke concertzaal een unieke playlist samenstellen van alle pianisten van de voorbije seizoenen. Of hotels kunnen, wanneer de pianist niet beschikbaar is, toch een volledig repertoire op de achtergrond laten spelen en dit met een uitstekende klankkwaliteit.

Nu we ook vaker aan afstandsonderwijs doen, biedt een zelfspelende vleugel nieuwe mogelijkheden om pianoles te volgen. Jouw ingestudeerd muziekstuk kan identiek afgespeeld worden bij de pianodocent. Deze laatste kan vervolgens nieuwe nuances opnemen en deze terug aan jou bezorgen. Zo kun je op, zelfs op (semi-)professioneel niveau, de beste masterclasses succesvol vanop afstand organiseren.

Yamaha DGB1 ENST PE Zelfspelende vleugelpiano zwart hoogglans

Vraag onze levertermijn
  • Kleinste zelfspelende vleugel
  • Incl. silent systeem
  • Uitgebreide Yamaha concert-bibliotheek

Yamaha DGB1 ENST PWH Zelfspelende vleugelpiano wit hoogglans

Vraag onze levertermijn
  • Kleinste zelfspelende vleugel
  • Incl. silent systeem
  • Uitgebreide Yamaha concert-bibliotheek

Yamaha DGC1 ENST PE

Vraag onze levertermijn
bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1