Roland FP-10 B draagbare digitale piano voor beginners | Gratis levering

Zoeken

Onze keuze
Tip voor beginners

Roland FP-10 B

499,00
Catalogusprijs: 569,00

 

De Roland FP-10 BK is een zwarte draagbare piano, ook wel stagepiano of portable piano genoemd, uit de instapreeks van Roland. Deze digitale piano heeft 88 toetsen, een gewogen klavier, uitstekende pianoklanken, bluetooth en de optie om allerlei apps te koppelen. Je kunt bij deze piano een perfect passend onderstel aanschaffen.
Een uitstekende piano voor een beginnend pianist of voor een professional die op zoek is naar een compacte digitale piano.

 

Accessoires voor de Roland FP-10

Roland KSCFP10 - vast onderstel bij FP-10

 

De KSCFP10 is het vaste onderstel voor de zwarte digitale piano Roland FP-10, een uiterst compacte digitale piano uit de instrapreeks van Roland. Zo'n vaste standaard is zeker aan te raden wanneer de piano op een vaste plaats blijft staan. Dit onderstel garandeert namelijk een optimale stabiliteit én de juiste hoogte van het instrument tijdens het piano spelen.
Optioneel te combineren met een FC3A-pedaal van Yamaha.

 

Stagg KXS A6 X-statief

 

De dubbele kruisstandaard voor digitale piano's van Stagg, model KXS-A6, is een stabiele, dubbel uitgevoerde standaard voor thuis en on the road. Gemakkelijk in te klappen voor transport of opslag.

 

Yamaha FC3A

 

Een pedaal voor gebruik met digitale piano's, keyboards, synthesizers en stagepiano's. Het spelen met dit pedaal voelt nagenoeg hetzelfde aan als het pedaal van een akoestische piano.

 

Roland CB-88 RL

Yamaha HPH 100 B

Our HPH-100 headphones deliver superb quality sound with a carefully balanced bass and treble that is intensely satisfying to the listener, whether playing back recorded media or performing on a digital instrument. For comfort, the HPH-100 has a single-cable arrangement...

Maak een afspraak
Artikelnummer: 420711

Beschrijving Roland FP-10 B

Roland FP-10: de draagbare digitale piano voor beginners en gevorderden

De zwarte digitale piano FP-10 van Roland is een ideale piano voor beginners of voor professionals die op zoek zijn naar een compacte digitale piano voor een lage prijs.

 

De belangrijkste kenmerken van de Roland FP-10 digitale piano:

 • Het klavier van de Roland FP-10 bestaat uit 88 gewogen toetsen. Het klavier van deze piano levert het responsieve gevoel van een akoestische piano en reageert op elke nuance. Hierdoor kan je je muzikale expressie heel accuraat vertalen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het PHA-4 Standard klavier en de touch-technologie van Roland.
 • De authentieke piano-sounds klinken levendig en vol dankzij Rolands SuperNATURAL klankgenerator.
 • Dankzij de koptelefoon-aansluiting en de stille klavierwerking kan je altijd en overal spelen, zonder anderen te storen.
 • De krachtige, ingebouwde luidsprekers zorgen voor gedetailleerde pianoklanken.
 • Via Bluetooth en MIDI-connectiviteit kan je verbinding maken met DAW software, GarageBand van Apple, computers en de Piano Partner 2-app van Roland.
 • Met de Piano Partner 2-app van Roland kan je nog gemakkelijker navigeren in de functies van je digitale piano. Je stelt er onder meer geluiden in, je verandert de snelheid of maatsoort van je metronoom of je neemt je performances op waarna je ze meteen kan beluisteren.
 • De Twin Piano-modus is een schitterende functie tijdens (privé)pianolessen: de leerling en pianodocent spelen hiermee binnen hetzelfde octaafbereik. Wat de pianoleraar voorspeelt, klinkt identiek aan wat de leerling speelt.
 • Optionele accessoires versterken het pianogevoel:
  • Voor expressieve pedaaltechnieken, kan je een pedaal aansluiten. Bijvoorbeeld de optionele FC3A pedaal die het gevoel van het gebruik van de pedalen van een akoestische piano feilloos reproduceert.
  • Voor een goede speelhouding én optimale stabiliteit tijdens het spelen, is het bijpassende onderstel KSCFP10 zeker een aanrader!

 

Roland FP-10: draagbare digitale piano met 88 toetsen en responsief klavier

De FP-10 is een betaalbare digitale piano mét 88 gewogen toetsen die de authentieke feel van een akoestische piano trefzeker reproduceert. Het PHA-4 Standard-klavier levert het responsieve gevoel van een akoestische piano, of je nu hard of zacht speelt. Ook snelle toetsherhalingen en de meest subtiele verschillen in dynamiek en toon vertaalt het PHA-4-klavier moeiteloos in de juiste pianoklank. De aandacht voor detail gaat zelfs nog verder: er is een zwaarder hamergewicht voorzien in de lage registers en het lichter hamergewicht bij de hoge tonen.
De witte toetsen bestaan uit revolutionair vocht absorberend materiaal dat doet denken aan de natuurlijke textuur en het gevoel van echt ivoor.
En ten slotte voor expressieve pedaaltechnieken, zoals de halfpedaal-functie of half-pedaling, kan je steeds een optionele pedaal aansluiten, bijvoorbeeld de FC3A.

 

De uitgebreide digitale functies van de FP-10 stimuleren je creativiteit

De Roland FP-10 zit nokvol moderne digitale functies en maakt je speelsessies leuk en productief. Je kan bovendien je creativiteit nog verder aanscherpen in elk muziekgenre, via de ingebouwde geluiden; waaronder orgel, elektrische piano’s en strijkers. Je timing verbetert dankzij de ingebouwde metronoom. Je leert sneller met de Twin Piano-modus waarbij leerling en leraar naast elkaar binnen hetzelfde notenbereik spelen. Daarnaast kan je via Bluetooth en MIDI-connectiviteit verbinding maken met een wereld van Digital Audio Workstations (DAW) en apps, gaande van Apple GarageBand tot Rolands Piano Partner 2*.

*De Rhythm-functie is niet beschikbaar via Piano Partner 2.

 

Authentiek geluid maakt beginners warm en inspireert professionals

Er bestaan zeker nog andere instrumenten in de prijsklasse van de FP-10, maar geen enkel biedt dezelfde hoogwaardige pianoklank. Rolands SuperNATURAL klankgenerator levert authentieke pianosounds die expressief en levendig aanvoelen en klinken. Ongeacht of je nu een beginner bent die de basistechnieken leert, of een ervaren pianist die gedetailleerde articulatie en respons eist. Het dynamische pianogeluid stroomt je kamer binnen via de krachtige ingebouwde luidsprekers. Of via de koptelefoon, waarmee je de klok rond kunt genieten van pianospelen.

 

De meest compacte digitale piano met 88 toetsen in zijn klasse

Je wil een echte digitale piano met 88 toetsen, maar je hebt onvoldoende ruimte voor een grote piano? Dan is de Roland FP-10 het antwoord. De FP-10 is de meest compacte digitale piano met 88 toetsen in zijn klasse. Dankzij de subtiele 1284 x 258 mm afmetingen (breedte/diepte) kan je dit instrument overal plaatsen en ook gemakkelijk verplaatsen wanneer je wensen veranderen. Voor nog meer flexibiliteit onderweg kun je gebruikmaken van een kruisstatief. Of een authentieke piano-look en ijzersterke opstelling bekomen via de speciale KSCFP-10 standaard.

 

Informatie over de accessoires bij de FP-10

Een vast onderstel of kruisstatief

Het onderstel (ook wel statief of standaard genoemd) is optioneel en wordt dus niet standaard meegeleverd. Dit statief de KSCFP-10, speciaal voor de FP-10, is los verkrijgbaar. Voor pianisten die dit instrument voornamelijk als draagbare piano willen gebruiken, is een kruisstatief of X-statief aangewezen.
Ook dit statief kan je mee bestellen in onze webshop.

Pedaal

Er is standaard een switch-pedaal meegeleverd. Dit is een eerder eenvoudige pedaal die minder geschikt is voor expressieve pedaalfuncties. Vanaf het moment dat je de pedalen goed kunt gebruiken bij het pianospelen, is een pedaal die onder meer de halfpedaalfunctie ondersteunt, aangewezen.
Een interessant model hiervoor is de Yamaha FC3A.

Transport met een draagtas

Deze draagbare piano laat zich gemakkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je piano wil spelen tijdens een koorrepetitie of tijdens een repetitie met musici op een andere locatie. Een draagtas kan dan wel handig zijn om het instrument zonder risico te verplaatsen en te vervoeren.
Ook dit accessoire kan je gemakkelijk bijbestellen in onze webshop.

 

Extra informatie

Gewicht 18 kg
Afmetingen 139 × 41 × 29 cm
Merk

Reeks digitaal

Kleur

Aantal toetsen

88

Aantal pedalen

1 (Footswitch meegeleverd)

Polyfonie

96

Speakers

2 x 12cm

Vermogen

12W (6W x 2)

Piano instellingen

Ambience, Brilliance, Damper Resonance, Key Off Resonance, String Resonance

Toetsenklep

Geen

Conditie

Garantie

3 jaar

Over Roland

Roland, opgericht in 1972 in Japan, heeft een mooie staat van dienst inzake innovaties op het vlak van elektrische muziekinstrumenten. De digitale piano’s van dit merk behoren tot de beste piano’s op de markt, dankzij de grote inspanningen van ontwikkelaars en ingenieurs op technologisch gebied van toetsaanslag, gepatenteerde wave sampling technologie, MIDI en andere netwerkmogelijkheden, toonselectie, … Deze digitale piano’s genieten de liefde en het vertrouwen ven vele muzikanten, van beginners tot professionals, overal ter wereld.

Waarom een Roland digitale piano kopen?
Omdat deze piano's een fijne, eerder lichte aanslag hebben die veel jonge pianisten kan bekoren. Daarnaast hebben digitale piano's van Roland een ronde, warme pianoklank. Bovendien is er een ruime keuze: van instapreeksen tot (semi-)professionele piano's, van draagbare en compacte piano's tot hogere en grotere modellen. Tot slot heeft het meubel van digitale piano's de uitstraling van een echte akoestische piano.

Naar de Roland website

Alternatieven in deze prijsklasse

Casio Privia PX S1000 BK - draagbare digitale piano

Casio Privia PX S1000 BK

Verkoopprijs

579,00
Kawai ES 110 WH digitale piano bovenaanzicht

Kawai ES-110 WH

Verkoopprijs

569,00
Piano's Verhulst yamaha digitale piano YDP 144 WH 1 web

Yamaha Arius YDP 144 WH

Verkoopprijs

785,00
Piano's Verhulst Yamaha digitale piano YDP 144 R 1 web

Yamaha Arius YDP 144 R

Verkoopprijs

785,00
Piano's Verhulst

Adres
Europalaan 1B-1, 8970 Poperinge

BTW Nummer
BE 0832 974 731

Telefoon
+32 (0)57 33 41 89

Adres
info@pianosverhulst.be