Kawai K-200 ATX3 PEC - stil-akoestische piano in zwart hoogglans chroom

Zoeken

Kawai K-200 ATX3 PEC – stil-akoestische piano

7.330,-
Catalogusprijs: 8.145,-

De Kawai K-200 ATX3 PEC piano is de stil-akoestische piano (ook wel een piano met ‘silent system’ genoemd) van Kawai in zwart hoogglans met chroom afwerking. Dankzij de AnytimeX3-technologie geniet je van het speelgevoel van een akoestische piano en kan je ook met een koptelefoon spelen.
Deze piano beschikt over heel wat extra functies: opnamefunctie, ingebouwde metronoom, Bluetooth-connectie (MIDI en Audio), automatische uitschakelfunctie, uitgebreide keuze aan pianoklanken en klanken van andere instrumenten, geïntegreerde pianolessen en een ruime muziekbibliotheek waarvan de partituren steeds meegeleverd worden.
Met deze silent piano heb je eindeloos veel mogelijkheden om je speeltechniek te oefenen én creatief aan de slag te gaan.

Accessoires bij Kawai K-200 ATX3 PEC

Discacciati Basic pianobank - zwart hoogglans / skai

De Discacciati Basic is een kwalitatieve pianobank in zwart hoogglans met een zitting in kunstleer (skai). Deze pianokruk is in hoogte verstelbaar. Met zijn moderne afwerking past hij perfect bij akoestische piano's die eveneens in hoogglans afgewerkt zijn. Deze pianobank wordt in een stevige doos mét bevestigingsgereedschap geleverd. Je dient enkel de 4 poten nog te bevestigen.

Discacciati Basic pianobank- zwart hoogglans / stof

De Discacciati Basic is een kwalitatieve pianobank in zwart hoogglans met velvet (of stoffen) zitting. Deze pianokruk is in hoogte verstelbaar. Met zijn moderne afwerking past hij perfect bij akoestische piano's die eveneens in hoogglans afgewerkt zijn. Deze pianobank wordt in een stevige doos mét bevestigingsgereedschap geleverd. Je dient enkel de 4 poten nog te bevestigen.

Discacciati 105 T Ergo - ergonomische pianobank zwart

De Discacciati 105 T Ergo is een pianobank met ergonomische zitting in zwart hoogglans. Deze ergonomische pianobank verzekert perfecte ondersteuning van je rug en bekken. Zo kan je uren piano spelen in een ontspannen houding.
De combinatie van het zitkussen in slijtvast en kleurvast fluweel met een onderstel in zwart hoogglans, zorgen voor een tijdloos design.
Deze 105 T Ergo van Discacciati met een zitdiepte van 32 cm is bovendien in hoogte verstelbaar.

Yamaha HPH 150 B - koptelefoon zwart

De Yamaha HPH 150 B koptelefoon is een zwarte open-ear hoofdtelefoon die optimaal afgestemd is om te gebruiken bij het luisteren en bespelen van digitale piano's. Dankzij de verstelbare hoofdband, draaibare oorschelpen en oorkussens in zacht velours garandeert de HPH 150 uitstekend draagcomfort voor korte of langere oefensessies.

Inclusief 6.3 mm verloopadaptor. Zo kan je de koptelefoon gebruiken zowel bij kleine als grote jack-ingangen.

Yamaha HPH MT8 - studio koptelefoon zwart

HPH-MT8 headphones are designed to deliver accurate response and high-resolution sound with precise stereo imaging, and faithfully reproduce every nuance of the mid to high-end with tight bass. Yamaha has applied decades of accrued knowledge and expertise in professional and high-end studio equipment manufacturing to the design of each and every acoustic component in these headphones.

Maak een afspraak
Artikelnummer: K200ATX3PEC

Beschrijving Kawai K-200 ATX3 PEC – stil-akoestische piano

Kawai K-200 ATX3 PEC: stil-akoestische piano in zwart hoogglans met afwerking in chroom

De Kawai K-200 ATX3 PEC piano is een stil-akoestische piano (ook wel een piano met ‘silent system’ genoemd) van Kawai. Hierdoor geniet je van het speelgevoel van een akoestische piano en kan je ook met een koptelefoon spelen.

  • Het nieuwe design en de waaier aan klankkleuren van de K-200 ATX3 PEC overtuigen vanaf het eerste akkoord.
  • Het Millennium III mechaniek van ABS-carbon reageert op elke nuance in de aanslag.
  • De massieve zangbodem van precies uitgekozen vurenhout brengt de warme, ronde klank van dit instrument tot leven.
  • Het AnyTimeX3-systeem (ook wel gekend als ‘stil-akoestisch’ of ‘silent systeem’) zorgt voor een akoestische pianobeleving met én zonder koptelefoon.

 

Millennium III Klavier

In 1971 introduceerde Kawai het gebruik van ABS-carbon in het pianomechaniek, een stabiel en licht materiaal dat bijzonder sterk is in vergelijking met hout. Bovendien is ABS-carbon niet gevoelig voor veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid waardoor het niet krimpt of uitzet.

In 2006 bracht Kawai een nieuw klavier op de markt: Millenium III Upright Action. Dit klavier staat garant voor snelheid, repetitie en controle van de aanslag en de overdracht van kracht.

 

Schitterende klank van de Kawai SK-EX concertvleugel bij de Kawai K-200 ATX3 PEC

De briljante klank van de Kawai SK-EX concertvleugel vormt het hart van de nieuwe AnyTimeX3 modellen. Om de indrukwekkende klank van de concertvleugel zo natuurgetrouw mogelijk te kunnen reproduceren, heeft Kawai de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door een multi-channel-sampling met hoge resolutie van alle 88 toetsen in combinatie met de nieuwste resonantie modelling technologie.

Dit betekent concreet dat elke noot werd opgenomen vanuit diverse posities ten opzichte van de concertvleugel. Zo kan je een meer levendige en authentieke klankbeleving creëren waardoor je in staat bent om, ook digitaal, zeer dynamisch te spelen.

De natuurlijke en bijzonder expressieve klank wordt vervolgens nóg rijker gemaakt door het gebruik van een andere technologie die de resonantie vormgeeft.

De complexe totaalklank die uit deze technologie voortkomt, geeft de pianist het gevoel dat hij op een echte concertvleugel speelt.

 

IHSS Sensor System zorgt voor waaier aan expressiemogelijkheden

Het volume van de afzonderlijke tonen van een akoestische piano is afhankelijk van de snelheid waarmee de hamers de snaren aanslaan. Een voorzichtige aanslag veroorzaakt een langzame beweging van de hamer en produceert slechts een geringe geluidssterkte. Een snelle aanslag veroorzaakt een snelle beweging van de hamer met een hoog volume als resultaat.

De AnyTimeX3 piano’s reproduceren exact dit gedrag door sensoren die in het pianomechaniek geïntegreerd zijn en die de bewegingen van de hamers precies herkennen.
Zowel bij het spelen van snelle passages waarbij dezelfde toetsen meermaals na elkaar worden aangeslagen, als ook bij rustige muziekwerken met langzaam aangeslagen toetsen: het IHSS-systeem (Integrated Hammer Sensing System) geeft de pianist een waaier aan expressiemogelijkheden die het spelen van de allerfijnste muzikale nuances mogelijk maakt.

 

Digitaal comfort dankzij touchscreen bij deze Kawai K-200 ATX3 PEC silent piano

Een gebruiksvriendelijk touchscreen bedieningspaneel bevindt zich links naast het klavier. Via dit bedieningspaneel kan je gemakkelijk allerlei functies combineren: transponeren, metronoom, song recorder, keuze uit diverse klanken waarmee je de meest uiteenlopende genres kunt spelen, …

Er zijn 2 aansluitingen voor koptelefoons gemakkelijk bereikbaar ondergebracht aan de voorkant, onder het klavier.

Daarnaast is er ook aansluitmogelijkheid voorzien voor USB to device, USB to host of ook voor het aansluiten van diverse audio-producten. Ook snoerloze verbindingen via Bluetooth (MIDI en Audio) met ondersteunde smart devices zijn mogelijk.

 

Alternatieve akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken

Alle AnyTimeX3 modellen zijn uitgerust met de populaire Harmonic Imaging XL technologie. Deze bevat akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken. Zo kun je voor de bijzonder volle klank van de Kawai EX concertvleugel kiezen of voor de middelgrote Kawai SK-5 vleugelpiano of voor de akoestische Kawai K-60 piano. Het stelt de pianist in staat om ook eens verschillende klankkarakteristieken te ontdekken door de verschillende groottes van de instrumenten onderling af te wisselen.

Daarnaast beschikt de Kawai K-200 ATX3 PEC over een uitgebreide keuze aan klanken van andere instrumenten: bijv. E-piano’s, Hammond- of kerkorgel, strijkers of koorklanken. De dual-modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugelpiano en strijkers) op het klavier mogelijk terwijl de split-modus eenzelfde klavier kan creëren aan de linker- en rechterkant.

 

Voor durvers: verander het klankkarakter aan het hand van de Virtual Technician

Met de geïntegreerde Virtual Technician functie in de Kawai K-200 ATX3 PEC kan je het klankkarakter van de gekozen akoestische piano-, clavecimbel- of E-pianoklank eenvoudig via de display veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld de intensiteit van de resonanties van snaren, dempers en klankkast of het geluid van de terugvallende hamers instellen. Je kan zelfs de toonhoogte en het volume van enkele afzonderlijke tonen veranderen en vervolgens op een favoriete geheugenplaats opslaan.

 

Bluetooth MIDI en audio

Naast de MIDI aansluitingen, waarmee een verbinding met andere MIDI toestellen kan worden gemaakt, zijn de AnyTimeX3 modellen ook met Bluetooth MIDI en Bluetooth Audio techniek uitgerust, die een draadloze communicatie met smart sevices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk maakt. Wanneer de AnyTimeX3 modellen met een smartphone, tablet of een ander toestel verbonden zijn, kan de pianist gebruik maken van een ruime keuze aan muziekgerelateerde apps of bijv. zijn audiofiles.

 

USB to device met MP3/WAV opname en weergave

De AnyTimeX3 modellen zijn met USB-aansluitingen uitgerust, die je niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI-gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Je kan daarnaast ook gegevens direct op een USB-geheugenmedium opslaan of van een USB-geheugenmedium direct in het instrument laden.

Deze USB to Device functionaliteit maakt het mogelijk om songs (die in het interne geheugen van de AnyTimeX3 modellen werden opgeslagen) op een extern geheugenmedium af te spelen of daarop opgeslagen MIDI-files (SMF) direct met het instrument af te spelen zonder dat je hiervoor extra hardware nodig hebt.

Ook het direct afspelen van songs in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. Je kan ook je eigen spel in MP3- of WAV-formaat opnemen en dit bijvoorbeeld aan je vrienden per e-mail doorsturen. Tot slot kan je ook de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op je computer op een cd branden.

 

Energie besparen

De AnytimeX3 modellen beschikken over een automatische uitschakelfunctie. De piano schakelt zich vanzelf uit, wanneer er voor een bepaalde tijd niet op wordt gespeeld.

 

Geïntegreerde pianolessen

De pianoles-functie ondersteunt de beginnende pianist bij het leren pianospelen door een ruime keuze aan etudes aan te bieden zoals bijvoorbeeld van Czerny, Burgmüller, Beyer, Bach, Chopin, etc. Daarnaast bevat deze functie ook 40 vingeroefeningen, toonladders en opwarmoefeningen.
De partituren zijn steeds bij de levering inbegrepen.

 

Kawai K-200 ATX3 bestaat in diverse kleuren

De K-200 ATX3 silent piano kan je in verschillende kleuren verkrijgen:

Extra informatie

Gewicht 208 kg
Afmetingen 149 × 57 × 114 cm
Aantal pedalen

3

Aantal toetsen

88

Garantie

5 jaar

Kleur

Mechaniek

Kawai

Merk

Witte toetsen

Acrylhars

Zwarte toetsen

Fenolhars met houten vulling

Conditie

Stil-akoestisch

Ja – Kawai ATX3

Over Kawai

De visionaire geest van Koichi Kawai, onze oprichter, legde een grondslag met veel ambities en is de belangrijkste reden waarom de naam Kawai sinds 1927 een synoniem voor innovatie is. Steeds op zoek naar nieuwe materialen en technologieën die klank, speelgevoel, stabiliteit en waarde verbeteren, heeft Kawai als eerste de weg voor de grootste veelzijdigheid aan innovaties in de piano-industrie bereid. Daartoe behoren bijvoorbeeld aluminium onderdelen van het mechaniek, langzaam sluitende toetsenkleppen, bijzonder verharde lessenaars en natuurlijk het revolutionaire gebruik van ABS carbon voor de mechanieken van het klavier.

De hartstocht voor innovaties geldt ook voor elektronische muziekinstrumenten. Kawai produceerde de eerste digitale piano met compleet van hout vervaardigde toetsen - evenzo het eerste klavier dat een echte imitatie van een vleugelmechaniek was, de eerste geïntegreerde cd-recorder en de eerste digitale piano met een echte houten zangbodem als vervanging voor de luidsprekers.

In deze nooit eindigende verdere ontwikkeling zien we onze uitdading conform onze leuze - the future of the piano.

Naar de Kawai website

Alternatieven in deze prijsklasse

Piano's Verhulst

Adres
Europalaan 1B-1, 8970 Poperinge

BTW Nummer
BE 0832 974 731

Telefoon
+32 (0)57 33 41 89

Adres
info@pianosverhulst.be