Roland FP-90X WH - Topmodel Roland FP-X serie - Draagbare piano

Zoeken

Roland FP-90X WH Draagbare digitale piano wit

Beschikbare varianten

Roland FP-90X BK Digitale piano zwart

 • PHA-50 klavier met ebony/ivory feel
 • Polyfonie 256
 • Héél uitgebreide klankbibliotheek
 • Uitstekende luidsprekers
 • Uitgebreide keuze instellen van toetsgevoeligheid

Roland FP-90X WH Draagbare digitale piano wit

1.799,00

Catalogusprijs: 2.093,00
Contact us

Heb je een vraag? Contacteer ons!

+32 (0)57 33 41 89
info@pianosverhulst.be

2 jaar garantie
2 jaar garantie
Gratis levering
Gratis levering

Roland FP-90X WH witte digitale piano in een notendop:

De Roland FP-90X WH onderscheidt zich van de andere modellen door het top-klavier, excellente luidsprekers en oneindige klankmogelijkheden.

 • Allerbeste klavier van Roland: uitstekend speelcomfort van het PHA-50 hybride klavier met ambachtelijk hamermechanisme
 • Authentieke look van ivoor en ebbenhout bij de 88 gewogen toetsen
 • Krachtig vier-luidsprekersysteem; ideaal voor intieme live-optredens en huiskamerconcerten
 • Topprestaties (klank, toetsgevoel, functies, …) met stijlvol, compact formaat dat zowel thuis als op locatie perfect tot zijn recht komt
 • Met Bluetooth Audio kan je muziek streamen van een telefoon of tablet naar de geluidsinstallatie van je piano om mee te spelen
 • Voor zangers kan je een microfoon aansluiten, effecten toevoegen en de zang via de luidsprekers van de piano versterken
 • 20 hoogwaardige pianogeluiden, daarnaast 27 strijkersgeluiden en 279 andere klanken waaronder 8 drum sets

 

Oneindige pianoklanken waarbij je grenzeloos kan personaliseren

De Roland PureAcoustic Piano Modeling sound engine geeft élk aspect van de rijke, resonerende klank van een akoestische vleugel weer. Deze draagbare piano doet dit bovendien met een verbazingwekkende nauwkeurigheid.
Kies uit elegante Concert- en dynamische Stage-piano’s, via 8 kant-en-klare variaties. Duik dan dieper met de ingebouwde Piano Designer en personaliseer je sound als een pianotechnicus, via een reeks eenvoudig aan te passen parameters.
En met My Stage en PureAcoustic Ambience kan je je direct onderdompelen in een verscheidenheid aan realistische omgevingen: van studio’s tot concertzalen. De pianoklanken van de FP-90X zijn bijna oneindig, en zijn stuk voor stuk de beste in hun klasse.

 

Krachtig vier-luidsprekersysteem bij Roland keyboard FP 90X

Met een ingebouwd hifi-geluidssysteem dat je muziek vanuit elke hoek projecteert, evenaart geen énkele andere piano uit de FP-X-serie de geluidsdiepte en het brede dynamische bereik van de FP-90X. Een paar krachtige woofers en dubbel dome-tweeters werken in harmonie met speciale openingen in de achterkant van de kast. Hierdoor ontstaat er een diep geluidsveld dat de speelpositie volledig omhult.
Dit is natuurlijk een schitterende klank voor thuis, maar dit full-range systeem maakt de Roland FP-90X WH ook krachtig en flexibel voor intieme live-optredens. En al even belangrijk voor privé-oefenssies is de Headphones Acoustic Projection-functie. Deze instelling geeft je dezelfde sensatie van onderdompeling, met een sound die de kamer lijkt te vullen. Ook al ben jij dan de enige die dit hoort en stoor je niemand anders hiermee!

 

De Roland FP-90X WH heeft de aanslag van een akoestische vleugelpiano, maar dan zonder onderhoud

Het PHA-50 klavier van de FP-90X zit ook in de topmodellen van Rolands huiskamerpiano’s. Het is een innovatief hybride klavier dat het beste van twee werelden biedt.  Dit klavier combineert het gevoel en de textuur van akoestische pianotoetsen met een onovertroffen duurzaamheid. De warme touch van de houten zijkanten voelt meteen vertrouwd aan voor doorgewinterde pianisten.
En het composietmiddenframe dat zich uitstrekt van de voorkant van de toetsen naar de achterkant levert een stabiele, verzekerde aanraking. Een ambachtelijk hamermechanisme zorgt voor een authentieke respons, terwijl de look en feel van ivoor en ebbenhout tot in de kleinste details worden gereproduceerd.
Het is net alsof je een traditionele akoestische vleugel bespeelt, maar dan zonder het regelmatige onderhoud.

 

Roland FP-90X: een compacte stagepiano met een vaste of flexibele opstelling

De FP-90X versmelt zijn krachtige functies tot een handig formaat voor de moderne muzikant. Zowel thuis als onderweg is de Roland FP-90X WH de perfecte match. Met zijn compacte afmetingen en een verrassend licht gewicht voor een instrument met hamerwerking, is deze piano makkelijk verplaatsbaar in je woonruimte. En ze kan ook gemakkelijk worden opgeborgen in een kast of getransporteerd worden in een voertuig.
Je kan de FP-90X aanvullen met een KSC-90 standaard en een KPD-90 driepedaals unit, voor een traditionele zittende houding tijdens het piano spelen. Voor musici die graag de hoogte van het instrument zelf instellen of de piano vaak transporteren, kan een kruisstatief soelaas brengen.

 

Geavanceerde connectiviteit met Bluetooth en USB

De premium pianofuncties van de FP-90X zijn slechts het begin. Via Bluetooth-audio kan je muziek streamen van een telefoon of tablet naar de geluidsinstallatie van de piano om met je lievelingsnummers mee te spelen. Met Bluetooth MIDI kan je verbinding maken met leuke muziekcompositieprogramma’s zoals Zenbeats van Roland of GarageBand van Apple.
Als je wil zingen, sluit je een microfoon aan, voeg je effecten toe en versterk je de zang via de luidsprekers. Neem vervolgens alles samen met je pianospel op via de ingebouwde recorder. De FP-90X is zelfs voorzien van USB-audio-/MIDI-connectiviteit. Zo kun je communiceren met computers en tracks opnemen in professionele muziekproductiesoftware.

 

Informatie over de accessoires bij de FP-90X

Een vast onderstel (KSC-90 WH) of kruisstatief

Het onderstel (ook wel statief of standaard genoemd) is optioneel en wordt dus niet standaard meegeleverd. Dit statief, de KSC-90 WH, speciaal voor de FP-90X zwarte digitale piano, is los verkrijgbaar. Voor pianisten die dit instrument voornamelijk als draagbare piano willen gebruiken, is een kruisstatief of X-statief aangewezen.

 

Pedaal of pedaalunit (KPD-90 WH)

Er is standaard een switch-pedaal meegeleverd. Dit is een eerder eenvoudige pedaal dat minder geschikt is voor expressieve pedaalfuncties. Vanaf het moment dat je de pedalen goed kan gebruiken bij het pianospelen, is een pedaal dat onder meer de halfpedaalfunctie ondersteunt, aangewezen.

Een interessant model hiervoor is de Yamaha FC3A.

Wanneer je het vaste onderstel voor de Roland FP-90X aanschaft, raden wij aan om er ook de pedaalunit KPD-90 met 3 pedalen in het bijpassende kleur bij te kopen. Deze 3 pedalen zijn een grote meerwaarde ten opzichte van 1 losse pedaal wanneer je je speeltechniek en repertoire verder uitbreidt.

 

Transport met een draagtas

Deze draagbare piano laat zich gemakkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je piano wil spelen tijdens een koorrepetitie of tijdens een repetitie met musici op een andere locatie. Een draagtas kan dan handig zijn om het instrument zonder risico te verplaatsen en te vervoeren.

 

Opberghoes om keyboard stofvrij op te bergen

De dust cover van Roland (de KC-L) is een elastische hoes waarmee je gemakkelijk je keyboard stofvrij kan opbergen.

 

Deze accessoires kan je gemakkelijk bijbestellen in onze webshop.

Technische kenmerken

Gewicht 23,6 kg
Afmetingen 134 × 39 × 13,6 cm
Merk

Kleur

Garantie

2 jaar

Alternatieven in deze prijsklasse

Yamaha P-515 WH Draagbare piano wit

 • Natural Wood X toetsenbord met houten toetsen
 • 256 polyfonie
 • 40 klanken, 18 drumsets
 • Dual / split / duo modus
 • USB to device / to host

Roland FP-90X BK Digitale piano zwart

 • PHA-50 klavier met ebony/ivory feel
 • Polyfonie 256
 • Héél uitgebreide klankbibliotheek
 • Uitstekende luidsprekers
 • Uitgebreide keuze instellen van toetsgevoeligheid

Yamaha P-515 B Draagbare piano zwart

 • Natural Wood X toetsenbord met houten toetsen
 • 256 polyfonie
 • 40 klanken, 18 drumsets
 • Dual / split / duo modus
 • USB to device / to host