Zoeken

Kawai GL-10 PE Kleine vleugelpiano zwart hoogglans 153 cm

Beschikbare varianten

Kawai GL-10 PE Kleine vleugelpiano zwart hoogglans 153 cm

Catalogusprijs: 12.802,00
Uitverkocht
Contact us

Heb je een vraag? Contacteer ons!

+32 (0)57 33 41 89
info@pianosverhulst.be

5 jaar garantie
5 jaar garantie
Levering op afspraak. Kies je leverdag.
Levering op afspraak. Kies je leverdag.
Gratis levering
Gratis levering
Gemonteerde levering mogelijk.
Gemonteerde levering mogelijk.
Gratis stembeurt
Gratis stembeurt

Kawai GL-10 PE: de kleinste vleugelpiano uit de nieuwe GL-vleugelserie van Kawai

De GL-vleugelserie bezit alle belangrijke kwaliteitskenmerken die Kawai instrumenten sinds meerdere generaties tot de favoriete keuze van pianisten en docenten gemaakt hebben. Bedacht en ontwikkeld met het doel om een buitengewone klank en aanslag te bieden die vele jaren duurzaamheid als eigenschap heeft.

 

Millennium III mechaniek met ABS-carbon

Het Millennium III mechaniek van de vleugelpiano Kawai GL-10 PE bevat onderdelen van ABS-carbon. Deze samengestelde grondstof bestaat uit het door Kawai gepatenteerde ABS-styran in verbinding met ABS-carbon. Deze unieke verbinding van kracht en stabiliteit maakt een overbrenging van de kracht van de aanslag bijna zonder energieverlies mogelijk. Bovendien is dit veel steviger dan hout en beter bestand tegen veranderingen door milieu-invloeden en vochtigheid.
Daarom kunnen delen van het mechaniek lichter vervaardigd worden zonder aan kracht en stabiliteit in te boeten. Het resultaat is een preciezer, sneller mechaniek, dat een betere krachtoverbrenging, exacte controle en hogere stabiliteit bezit dan conventionele houten mechanieken.

 

Langere toetsen

Langere toetsen zorgen ervoor dat de pianist een betere controle en een lichter en meer gelijkmatig speelgevoel ervaart. Een grotere doorsnede en een lengte die overeenstemt met deze van een concertvleugel, stabiliseren de toets en maken een buitengewone energie-overbrenging mogelijk. Hierdoor kan de pianist het maximale klankvolume bereiken.

 

De exacte aanslag van de Kawai GL-10 PE

De mechaniekbalk is de ruggengraat van het mechaniek. De mechaniekbalk van Kawai bestaat uit duurzaam geëxtrudeerd aluminium met een uniek „Dual-balk“ design, dat het instrument extreme kracht en stabiliteit verleent. Zowel de mechaniekbalk als de demperlijst zijn gefixeerd. Hierdoor wordt de exacte positie van het mechaniek gewaarborgd zodat de aanslag steeds gegarandeerd blijft. Het oppervlak van de mechaniekbalk, waarop de hamerkapsels worden geschroefd, heeft fijne ribbeltjes om zo de positie van de hamers extra en optimaal te fixeren. De hamerkapsels zijn van ABS-carbon vervaardigd, omdat deze grondstof ook bij schommelingen van temperatuur en vochtigheid niet verandert. Hierdoor blijven de schroeven vast in hun positie. Al deze kleine, maar voor de nauwkeurigheid van de aanslag, onontbeerlijke details zijn de basis voor een exacte aanslag van de vleugel.

 

Agraffen voor het exacte leiden van de snaren

Agraffen, of snaargeleiders, garanderen de precisie van de ligging van de snaren, de afstand tussen de snaren en de exacte aanslaghoek om een grotere uniformiteit van de klank en de in werkelijkheid “klinkende lengte” van een snaar te bereiken.

 

Klank

Kawai vleugels staan bekend om hun zeer expressieve klank en hun grote dynamiek. Dit geeft pianisten de mogelijkheid om met gemak en passie te musiceren.

 

De kracht van het pianissimo

Een van de belangrijkste attributen van een piano is de dynamische balans: de mogelijkheid om niet alleen het krachtige fortissimo maar ook het fijne, expressieve pianissimo te spelen. De technische voorsprong van het Millennium III mechaniek komt het duidelijkst tot uiting in zijn buitengewone vermogen om een perfect pianissimo te produceren. Kawai vleugels imponeren vooral wanneer ze fluisteren.

 

Conische zangbodem van massief sparrenhout

De zangbodem is het hart van een vleugel. Zijn functie is het overnemen van de trillingen van de snaren en deze in een rijke, volle klank te veranderen. Kawai benut daarvoor uitsluitend sparren met nauwe jaarringen. Iedere zangbodem wordt conisch gevormd om zijn capaciteiten in de klankproductie te optimaliseren. Uitsluitend de zangbodems die aan de hoge standaard van Kawai voldoen of deze zelfs overtreffen, worden voor deze GL-serie uitgekozen.

 

Kammen van hard hout

Kammen brengen de trillingen van de snaren op de zangbodem over. De kammen van de GL-serie worden van massief ahorn- of beukenhout vervaardigd en zorgvuldig op de zangbodem geplaatst en gefixeerd, om de juiste overbrenging van de druk van de snaren en de klank te waarborgen.

 

Stabiliteit

De stabiliteit van de constructie garandeert dat de vleugel over een zeer groot tijdsbestek aan de aan hem gestelde verwachtingen zal voldoen. De GL-vleugels hebben een bijzonder sterke constructie, die voor een lange levensduur is ontworpen.

 

SOLID (Stretcher Over-Lap Integrated Design)

Een solide constructie is de basis om de trekkracht van de snaren te houden. Eerst het stemblok, dat aan het gietijzeren frame vastgeschroefd is. Dan het eruit stekende deel van het stemblok, dat solide met de RIM verbonden is. De buitengewone stevigheid van dit onderdeel ondersteunt de stabiliteit van de gehele constructie. We produceren daarmee extra stabiliteit inzake de stemming alsmede een groter volume.

 

V-pro plate

De platenconstructie is niet bedoeld om klankenergie verder te leiden noch om energie op te nemen. Ze moet de trekkracht van de snaren weerstaan. Alle platen van de GL-serie worden in een speciale vacuüm procedure gegoten. Een extra versterking bereiken we bij deze constructie door de kruisstut. Het resultaat is een sterke, resistente en fraaie gietijzeren plaat.

 

Stemblok en stempennen

De stemblokken van alle GL-modellen bestaan uit minstens 11 lagen kruiselings vastgelijmd, bijzonder hard Noord-Amerikaans ahornhout om een bijzondere stevigheid en een gelijkmatig draaimoment voor de stempennen te bereiken. De stempennen bestaan uit C-staal, waarin een fijne schroefdraad gefreesd wordt, voordat ze een nikkellegering krijgen. Zo zijn een optimaal draaimoment, een fraaie optiek en een lange levensduur van dit belangrijke onderdeel gegarandeerd.

 

Klavierlijst met stalen kern

De lange en smalle klavierlijst van een vleugel bedekt de voorzijde van het klavier. Ze zou door klimatologische en mechanische invloeden gevoelig voor vervormingen kunnen zijn, die dan op hun beurt de oorzaak voor klemmende toetsen worden. Dit is bij de GL-serie niet het geval, omdat de lijst door een stalen stut beveiligd is. Het klavier blijft vrij, omdat de lijst gedurende het hele leven van uw instrument haar rechte vorm behoudt.

 

Klavierraam met stalen rail

Het klavierraam van een vleugel moet sterk en stabiel zijn om het gewicht van het gehele mechaniek te dragen. Het klavierraam van de GL-serie is vervaardigd van bijzonder sterke harde houtsoorten en wordt bovendien ondersteund door een sterke stalen rail. Zo wordt het afzakken van het klavierraam en het daaruit resulterende energieverlies voorkomen en de spelvreugde gegarandeerd.

 

“Soft Fall” toetsenklep

De bijzonder langzame toetsenklep met een tweevoudig dempingmechanisme beschermt de handen en het oppervlak van de vleugel tegen lichamelijk letsel en beschadigingen die door een plotseling omlaag vallen van de toetsenklep kunnen worden veroorzaakt.

Technische kenmerken

Gewicht 282 kg
Afmetingen 153 × 150 × 101 cm
Kleur

Conditie

Reeks vleugel

Merk

Aantal pedalen

3

Aantal toetsen

88

Garantie

5 jaar

Mechaniek

Kawai

Witte toetsen

Acrylhars

Zwarte toetsen

Fenolhars met houten vulling

Type instrument

Alternatieven in deze prijsklasse

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1