Zoeken

Digitaal-akoestische piano kopen

TransAcoustic piano kopen - Piano's Verhulst Poperinge

Wat is een digitaal-akoestische piano?

 

Digitaal-akoestische piano’s (of piano met TransAcoustic- of Aures-technologie) zijn een akoestische piano’s met silent systeem waarbij de zangbodem als luidspreker functioneert.
Door het systeem van de silent piano’s, waarbij de hamers de snaren niet raken, wordt de aanslag opgevangen door diverse sensoren. Hierdoor worden digitale samples afgespeeld.

Omdat digitaal-akoestische piano’s echte, volledig besnaarde en resonerende piano zijn, voegen de trillingen van zowel de zangbodem, het meubel en de snaren een volledig nieuwe dimensie toe aan het spel. De gesamplede geluiden komen tot leven met een schitterend realisme dat door geen enkel ander instrument wordt benaderd.

Je tovert de meest sprankelende geluiden uit je piano door de akoestische én digitale eigenschappen van de piano te combineren: zoals bijvoorbeeld zachte orkestbegeleiding onder een lyrische piano-melodie.

 

Ontdek alle digitaal-akoestische piano’s van YAMAHA >>
Ontdek alle digitaal-akoestische piano’s van KAWAI >>

Wat is het verschil tussen een digitaal-akoestische piano en een piano met silent systeem?

 

Een silent piano is een piano met een silent systeem die zich ‘beperkt’ tot het spelen op een akoestische piano, met de mogelijkheid om een koptelefoon te gebruiken. Je hebt hierbij wel steeds de perfecte aanslag van een akoestische piano.

 

Met digitaal-akoestische piano heb je 3 grote voordelen:

  • Je beschikt over een akoestische piano met een perfecte aanslag
  • Je het die koptelefoon niet altijd nodig. Met de volumeknop regel je hoe luid of stil je wil spelen mét behoud van elke muzikale nuance.
  • Je kan aan de slag met alle creatieve mogelijkheden van een digitale piano, denk maar aan de uitgebreide klankenbibliotheek, en dat alles in 1 instrument.

Bij Yamaha heten zulke piano’s TransAcoustic Piano’s.

 

Ontdek alle digitaal-akoestische piano’s van YAMAHA >>

Bij Kawai gebruiken ze de term Aures.

 

Ontdek alle digitaal-akoestische piano’s van KAWAI >>

Kawai AURES piano

Yamaha TransAcoustic piano

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1