Zoeken

Yamaha AvantGrand N1X PE Hybride vleugelpiano

Beschikbare varianten

Yamaha AvantGrand N3X PE Hybride vleugelpiano

Uitverkocht
In showroom
 • Mechaniek van Yamaha vleugelpiano
 • Vleugelpedaal
 • XLR-uitgangsaansluitingen
 • Tactile Respons System

Yamaha AvantGrand N1X PE Hybride vleugelpiano

8.499,00

Catalogusprijs: 11.078,00
Op voorraad in magazijn Yamaha (levering 1 à 2 weken)
In showroom
Contact us

Heb je een vraag? Contacteer ons!

+32 (0)57 33 41 89
info@pianosverhulst.be

5 jaar garantie
5 jaar garantie
Levering op afspraak. Kies je leverdag.
Levering op afspraak. Kies je leverdag.
Gratis levering
Gratis levering
Gemonteerde levering mogelijk.
Gemonteerde levering mogelijk.
Makkelijke montage.
Makkelijke montage.
In showroom
In showroom

Kenmerken van de Yamaha AvantGrand N1X PE hybride vleugelpiano:

 • Bij de Yamaha AvantGrand N1X PE beleef je de aanspreekbaarheid en het speelgevoel van een mechaniek van een echte akoestische vleugel
 • Twee vleugels van wereldklasse: Yamaha CFX-concertvleugel of Bösendorfer Imperial
 • Samples op 4 posities opgenomen voor een optimale ruimtelijke ervaring van de pianoklank
 • Complexe en rijke pianoklank dankzij Virtual Resonance Modeling (VRM)
 • De authentieke beleving van een vleugelpedaal: halfpedaaltechnieken en verfijnde controle over sustain en nagalm
 • Een volledig omhullende hoofdtelefoonbeleving
 • Compacte, hybride vleugelpiano mét onderscheidende, elegante lijnen van een Yamaha-vleugel
 • Intelligente UX- en appintegratie
 • USB-audiorecorder

 

Hybride vleugelpiano AvantGrand N1X: zelfde mechaniek als van een akoestische vleugelpiano

Om jezelf muzikaal uit te drukken, moet je een fysieke band met je instrument ontwikkelen. In het geval van de AvantGrand-serie van hybride vleugelpiano’s begint het met echte houten toetsen met een comfortabele aanraking.

Vervolgens komt het uiterst belangrijke toetsmechaniek, dat de AvantGrand-serie van Yamaha’s beroemde vleugels heeft geërfd. Onder je vingers voel je exact hetzelfde gewicht en exact dezelfde aanspreekbaarheid, dezelfde reikwijdte voor expressie.
Om elke nuance van je spel te registreren, maakt Yamaha gebruik van een contactloos systeem met optische sensoren, zodat het op geen enkele manier invloed heeft op de speelbeleving of op het mechaniek. Onder elke toets bevindt zich een traploze optische sensor die de snelheid registreert waarmee en de diepte tot waar die toets wordt ingedrukt. Een extra optische sensor dat aan elke hamersteel is bevestigd, meet de timing van en kracht waarmee de hamer de virtuele ‘snaren’ raakt. Deze informatie wordt onmiddellijk vertaald in een prachtige authentieke geluidsreproductie.

 

Schitterende vleugelpiano-klanken in Yamaha AvantGrand

Wat betreft het beoordelen van de pianoklank: dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. Om je te helpen een eigen klankpalet te realiseren, biedt Yamaha je de keuze uit twee vleugelpiano’s van wereldklasse. Elke vleugelpiano heeft zijn eigen unieke karakter om die emotie over te brengen die jij via een muziekstuk tot uitdrukking wil brengen.

Met een druk op een knop kan je op de Yamaha AvantGrand N1X PE kiezen voor de authentieke geluiden die gesampled zijn van een Yamaha CFX-concertvleugel of van een Bösendorfer Imperial.
Als Yamaha’s vlaggenschipvleugel, beschikt de majestueuze CFX over een breed klankpalet klankkleuren: van sprankelende hoge noten tot krachtige bastonen.
De legendarische Bösendorfer staat bekend om zijn sonore en rijke Weense geluid.
In beide gevallen bieden de levensechte geluiden van de AvantGrand N1X je de mogelijkheid de uiterste grenzen van je expressieve verbeelding te verkennen.

 

Ruimtelijke akoestische sampling en ruimtelijk akoestisch luidsprekersysteem

Met de introductie van de AvantGrand, heeft Yamaha een revolutie op gang gebracht in de benadering van het samplen en weergeven van de noten van de daadwerkelijke akoestische vleugel.

Door de zangbodem niet gewoon als klankbron te benaderen, maar als draagvlak, werden de samples op vier posities opgenomen. Hierdoor konden er ook midden- en achterposities aan het traditionele links en rechts toegevoegd worden.
Daarnaast is het luidsprekersysteem van de AvantGrand zo ontworpen dat het geluid het best te beluisteren is vanuit de speelpositie. Een drieweg luidsprekersysteem met woofer en luidsprekers reproduceren nauwgezet de rijke natuurlijke resonantie van de zangbodem.
Bovendien beschikt elk van de laag-, midden- en hoogfrequentiebanden over een eigen versterker om interferentie tussen de frequentiebanden te voorkomen.
Deze innovatieve configuratie zorgt dat het buitengewone geluidssysteem van het instrument de nuances van elke afzonderlijke noot kan reproduceren.

 

Rijk en complex pianogeluid, ook bij de Yamaha AvantGrand N1X PE

In een vleugel resoneren snaren en geluid door de hele kast van het instrument. Dit resulteert in rijke klankreflecties die de luisteraar met geluid omhullen. Niet alleen de snaren die je bespeelt trillen, maar ook de andere snaren gaan klinken als reactie op de snaren die je bespeelt. Daarom is pianogeluid zo complex en rijk.

Dit fenomeen wordt in de AvantGrand N1X perfect gereproduceerd via Virtual Resonance Modeling (VRM). Dit systeem berekent de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 toetsen van het klavier van het ene moment tot het volgende. Daardoor is de complexiteit van de pianoklank bij de N1X zo gelijkaardig aan het spelen op een akoestische piano. Het Virtual Resonance Modeling systeem capteert immers welke toetsen worden bespeeld, de kracht waarmee de toetsen worden bespeeld en de timing van het pedaalgebruik.

 

De authentieke beleving van een vleugelpiano-pedaal

De Yamaha AvantGrand N1X is uitgerust met een demperpedaal dat de subtiele veranderingen in weerstand reproduceert die je ervaart bij het gebruik van een vleugelpedaal,. Bovendien kan je met het demperpedaal van de N1X dezelfde halfpedaaltechnieken gebruiken als bij een vleugel, waardoor je verfijnde controle hebt over sustain en nagalm.

 

Excellente klankbeleving met een koptelefoon

Dankzij de geavanceerde bi-aurale samplingtechnologie(*) is het geluid dat je via de koptelefoon hoort, opmerkelijk levensecht. Deze technologie maakt gebruik van pianosamples die zijn opgenomen met speciale microfoons. Deze microfoons registreren de positie-informatie en andere nuances die door het menselijk oor onderscheiden worden. Het resultaat is een natuurgetrouw geluid, zo omhullend, dat je zelfs al snel vergeet dat je een hoofdtelefoon op hebt.
(*Alleen bij de voice CFX Grand)

 

Yamaha AvantGrand: elegante lijnen van een Yamaha-vleugel

De Yamaha AvantGrand N1X PE verfraait elke kamer met de unieke, verfijnde curves van een akoestische vleugel. Toch blijft deze hybride vleugelpiano een erg compact muziekinstrument.

 

Intelligente UX en integratie

Achter het eenvoudige bedieningspaneel biedt de N1X een overvloed aan connectiviteitsopties voor maximale functionaliteit en integratie met externe apparaten. Deze hybride vleugelpiano kan rechtstreeks verbonden worden met computers en mobiele apparaten via USB, geluids- en opnamesystemen via audiokabels. Daarnaast kan de N1X fungeren als een bluetoothontvanger en is er integratie mogelijk met iOS-apps via wifi.

 

USB-audiorecorder

Op de USB to DEVICE-poort kan je een USB-geheugenstick aansluiten en gebruiken als een ingebouwde piano-opnamestudio. Je kan je spel als audiosong rechtstreeks op de USB-geheugenstick opslaan. Deze songs worden opgeslagen volgens de WAV-indeling, dus je kan ze terugluisteren via het ingebouwde luidsprekersysteem van het instrument. Of je kan ze afspelen op een computer, overdragen naar een draagbaar media-apparaat of ze uploaden om ze met vrienden online te delen.

Technische kenmerken

Gewicht 124 kg
Afmetingen 146,5 × 61,8 × 99,5 cm
Kleur

Merk

Reeks digitaal

Type instrument

Aantal pedalen

3

Aantal toetsen

88

Garantie

2 jaar + 3 jaar mits registratie

Mechaniek

Yamaha

bancontact
belfius
ideal
kbc
maestro
mastercard
visa
gls_group_gls_logo_svg
vvpn-logo-zonder-txt-200-1